Κ. Μπατζελή: Η τέλεια επιλογή του πρωθυπουργού…

9 Οκτ 2009

Aπό την Μαρία Σεφέρου
http://seferou.blogspot.com/
.
Αφήνοντας πίσω τις όποιες επιφυλάξεις ένιωσα χρέος να διατυπώσω σε προηγούμενα άρθρα μου για τις συγχωνεύσεις και κατάργηση υπουργείων, οφείλω να επαινέσω ό,τι καλό βλέπω και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε κάθε δημιουργική και δίκαιη προσπάθεια για το καλό των Ελλήνων. Δεν έχω προφτάσει να διαβάσω τα βιογραφικά όλων των νέων υπουργών και υφυπουργών, όμως διάβασα εκείνο της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, και ομολογουμένως εντυπωσιάστηκα. (Δείτε εδώ κι εδώ). Χωρίς επιφύλαξη, πιστεύω ότι...

είναι το άριστο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση. Μου άρεσε και η φυσιογνωμία της υπουργού. Εκπέμπει κάτι θετικό και ευχάριστο. Της εύχομαι ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Μπήκε στο Υπουργείο που της ανατέθηκε με αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση και λίγο… τσαμπουκά! Χαριτωμένο τσαμπουκά, όμως! Έναν τσαμπουκά που δε φοβίζει αλλά εμπνέει, δεν παραλύει τους αποδέκτες αλλά τους ξυπνάει τη θέληση για δουλειά – έντιμη και παραγωγική δουλειά. Τουλάχιστον έτσι το εξέλαβα εγώ και, αν ήμουν υπάλληλός της, θα έκανα το παν για να την ευχαριστήσω με την εργασία μου. Να τη βοηθήσω στη δύσκολη αποστολή της, διότι πάνω απ’ όλα δείχνει ν’ αγαπάει τους αγρότες, αυτούς τους ηλιοκαμένους και πρόωρα ρυτιδωμένους, παραμελημένους και συχνά παρεξηγημένους, στυλοβάτες της ζωής! Διότι αυτοί μας τρέφουν, αφού δεν έχουν κατασκευαστεί κι ούτε πρόκειται ποτέ να εφευρεθούν πλαστικά τρόφιμα για να μας συντηρήσουν στη ζωή.
Η Κατερίνα Μπατζελή φαίνεται ν’ αναγνωρίζει την αξία του αγρότη και τη θεμελιώδη προσφορά του στη ζωή και την κοινωνία, και είδε το υψηλό της λειτούργημα σαν ευκαιρία να τον ανακουφίσει! Κι όταν αγαπάει κανείς τους ανθρώπους που τάχθηκε να υπηρετήσει είναι επόμενο να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιτύχει το στόχο του. Επιπλέον, σα γυναίκα που είναι, μπορεί ν’ αποδειχτεί η πιο στοργική μάνα για τους αγρότες. Μια έξυπνη, έμπειρη, χαριτωμένη και τρυφερή μανούλα, που θα κάνει, ελπίζω, όσους δικαιολογημένα σκέπτονται να εγκαταλείψουν την εγκαταλειμμένη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ύπαιθρο να το ξανασκεφτούν και να επιμείνουν στην καλλιέργεια της ιερής γης που παρέλαβαν από τον πατέρα τους.
Πάμε για δράση Κατερίνα,
Πάμε ν’ αλλάξουμε ζωή,
Να δούμε όνειρα από κείνα,
Που δεν τελειώνουν το πρωί!
Αυτούς τους στίχους σιγοτραγουδάνε τώρα στη νέα υπουργό αγρότες απ’ άκρου σ’ άκρο της Ελλάδας! Είχα την αγαθή τύχη να κατάγομαι από αγροτική οικογένεια, να γνωρίζω από πρώτο χέρι και να έχω βιώσει από μικρό παιδί τους καημούς και τα βάσανα των αγροτών. Έτσι, λοιπόν, μου δόθηκε η ευκαιρία ν’ ακούσω ενθουσιώδη σχόλια για την καινούργια υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Ένα αίσθημα ανακούφισης και προσδοκίας γεννήθηκε στις καρδιές των αγροτών με την ορκωμοσία της Κατερίνας Μπατζελή – του δικού τους ανθρώπου!
Στη ορεινή Κορινθία εφέτος είδαν τους κόπους μιας χρονιάς να σαπίζουν πάνω στα κλήματα από τις δυνατές βροχές του Σεπτεμβρίου. Άλλωστε δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα είναι πολύ συχνό. Οι αγρότες είχαν αγωνιστεί σκληρά όλο το χρόνο, εκτεθειμένοι στους κινδύνους των φυτοφαρμάκων, για να πάρουν εισόδημα το Σεπτέμβρη, αλλά ο ανάλγητος καιρός είχε άλλα σχέδια γι΄αυτούς. Μια ζωή στο έλεος του καιρού και των αδίστακτων μεσαζόντων βρίσκονται οι αγρότες… Εργάζονται, αλλά δε γνωρίζουν ποτέ αν στο τέλος πληρωθούν για την εργασία τους. Δέκα λεπτά το κιλό τους έδιναν εφέτος οι έμποροι για τη σουλτανίνα, πριν σαπίσει από τις βροχές. Οι Μαροκινοί μετανάστες ζητούσαν 40 ευρώ για οκτάωρο εργασίας! Στο τέλος έμπαιναν και μέσα οι αγρότες.
Όπως είπε η κ. Μπατζελή, άμεσα θα ληφθούν μέτρα φορολογικού και συνταξιοδοτικού χαρακτήρα, που αφορούν την αύξηση των αγροτικών συντάξεων, ρυθμίσεις για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες και επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου. Ωστόσο, «Tην πόρτα… της εξόδου θα βλέπει όποιος δεν θελήσει να εργαστεί σκληρά με τους όρους της διαφάνειας και της αξιοπιστίας», δήλωσε η νέα υπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει. (Δείτε εδώ.) Αυτή είσαι Κατερίνα! Είμαι μαζί σου στον ιερό αγώνα που άρχισες! Και σε διαβεβαιώνω δεν ενθουσιάζομαι εύκολα. Εύχομαι τα λόγια σου να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψη και ν’ αποδώσουν γλυκούς καρπούς! Τους αγρότες και τα μάτια σου, τώρα, Κατερίνα Μπατζελή. Νάσαι πάντα άξια και επιτυχημένη στους στόχους σου. Καλή δύναμη και έμπνευση να έχεις, και νάσαι πάντα καλά!

Υ.Γ. Για όσους διαβάσουν αυτό το άρθρο τυπωμένο και δε θα έχουν δυνατότητα ν’ ανοίξουν τα links που έδωσα για να δουν το βιογραφικό της Κατερίνας Μπατζελή, παραθέτω μερικές πληροφορίες για την επιτυχημένη ομολογουμένως πορεία της στη δημόσια ζωή.
«Είναι σύμβουλος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιριστικών Ενώσεων (ΓΕΣΑΣΕ). Ως εκπρόσωπος τους συμμετέχει στην επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Γ’ ΚΠΣ καθώς και στην επιτροπή παρακολούθησης του Γ’ ΚΠΣ. Είναι επίσης σύμβουλος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ) σε ζητήματα που αφορούν στη συγκρότηση και την ενεργοποίηση της καθώς και σύμβουλος αγροτοβιομηχανικών επιχειρήσεων σε θέματα πολιτικής τροφίμων. Από το 1993 ως το 1996 ήταν γενική γραμματέας διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών θεμάτων του Υπουργείου Γεωργίας.
Από το 1989 ως το 1992 ήταν μέλος του γραφείου της Ελληνίδας Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από το 1983 ως το 1989 ήταν επιστημονική συνεργάτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Είναι αντιπρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΣΤΑΜΕ).
Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.»
(Πηγή: Ελευθεροτυπία)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.