Βάζοντας χρώμα και όνειρο στη ζωή των παιδιών…

Από:stoforos.blogspot.com


Δεν γνωρίζω τη Στεφανία Βελδεμίρη. Μου τη “σύστησε” μέσα από τη σελίδα της στο facebook η εξαιρετική συγγραφέας του “Όλα πάνε ρολόϊ (ή σχεδόν)” Στυλιάνα Γκαλινίκη.
Η Στεφανία Βελδεμίρη είναι ζωγράφος και με τα πινέλα της αποφάσισε να βάλει χρώμα στα σχολεία. Και να το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Ευτυχώς υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι στην Ελλάδα…


Το βιογραφικό της ζωγράφου, από τον κατάλογο της έκθεσής της που έγινε τον Μάϊο στη Θεσσαλονίκη
Η Στεφανία Βελδεμίρη είναι συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης. Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Γεωλογίας & Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ. για την κατασκευή εκμαγείων και πιστών αντιγράφων απολιθωμάτων με προορισμό μουσεία της Ελλάδας (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Φυσικής ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου Κρήτης) και του εξωτερικού (American Museum of Natural History – New York, National Museum of Natural History – Washington). Διδάσκει εικαστικά σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ζωγραφίζει τις αυλές των σχολείων, επιδιώκοντας την συμμετοχή των παιδιών. Έχει ασχοληθεί με την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, την κεραμική και τον εικαστικό σχολιασμό λογοτεχνικών κειμένων. Φωτογραφίες της έχουν εκτεθεί στην ομαδική έκθεση «Φωτόδραμα 2» στο Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αναζητά συνεχώς καινούριους δρόμους καλλιτεχνικής έκφρασης δημιουργώντας εικαστικούς κόσμους γεμάτους αγάπη και αισιοδοξία για τη ζωή.

Από τη Στυλιάνα Γκαλινίκη το σχόλιο: “Αυτό θα πει να κάνεις τον κόσμο καλύτερο. Ούτε θεωρίες ούτε μεγάλα λόγια. Η Στεφανία βάζει χρώμα και όνειρο στη ζωή των παιδιών, όπως και σε όσους την αγαπάμε. Αποενοχοποιεί την παιδικότητα.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.