Ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα της Λαμίας

16 Φεβ 2010

Λήστεψαν την Αγροτική Τράπεζα της Λαμίας, στην οδό Καποδιστρίου πριν 10 περίπου λεπτά (10:55 π.μ.)

Οι δράστες διέφυγαν με μηχανή προς την οδό Λεβαδίτου.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας.

Οι ληστές ήταν δυο και μπήκαν στην τράπεζα, φορώντας κράνη.

Το ύψος των χρημάτων που αποκόμισαν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ) ήταν περίπου 110.000 ευρώ ενώ οι ληστές ήταν τέσσερις. Διαβάστε την είδηση αναλυτικά […]

Περισσότερα από 110.000 ευρώ ήταν η λεία της θρασύτατης ληστείας που έγινε στις 10:30 το πρωί στην ΑΤΕ στη Λαμία.

Οι τέσσερις ληστές με δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού σταμάτησαν έξω από το κεντρικό κατάστημα της ΑΤΕ στη Λαμία. Φορώντας κράνη και μέσα από αυτά κουκούλες μπήκαν μέσα στο υποκατάστημα φωνάζοντας ληστεία και έχοντας προτεταμένα τα όπλα τους. Ο ένας απ’ αυτούς πήγε κατευθείαν στο διευθυντή, οι άλλοι δύο μπήκαν στα ταμεία και πήραν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες και τους υπαλλήλους μιλούσαν ελληνικά και έδειχναν ιδιαίτερα σκληροί και αποφασισμένοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ένας από τους πελάτες της τράπεζας έκανε κίνηση προς το κινητό του τηλέφωνο, ο ένας από τους ληστές το κλώτσησε.

Ωστόσο την ώρα που οι ληστές έπαιρναν χρήματα από τα ταμεία, ένας από τους πελάτες που είχε αντιληφθεί τι ακριβώς γινόταν μέσα στην τράπεζα, τηλεφώνησε στην αστυνομία ενώ παράλληλα οι υπάλληλοι πρόλαβαν να ενεργοποιήσουν και το συναγερμό.

Οι ληστές έμοιαζαν ιδιαίτερα βιαστικοί παίρνοντας ότι χρήματα έβρισκαν πάνω στα ταμεία. Ο ένας από τους τρεις ταμίες έδειξε ιδιαίτερα ψύχραιμος και ένα μεγάλο “πακέτο” χρημάτων που ξεπερνούσε τις 200.000 € το έριξε μέσα στο καλάθι των σκουπιδιών χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από τους ληστές.

Με γρήγορες κινήσεις και οι τέσσερις ληστές απομακρύνθηκαν από την τράπεζα, επιβιβάστηκαν στις μηχανές μεγάλου κυβισμού και εξαφανίσθηκαν μέσα από στενούς δρόμους της Λαμίας. Η αστυνομία που συγχρόνως είχε στήσει ανθρωποκυνηγητό, λίγη ώρα αργότερα μπόρεσε να εντοπίσει εγκαταλελειμμένες τις δύο μηχανές στην περιοχή του Κάστρου της Λαμίας ενώ οι αστυνομικοί ως αργά το μεσημέρι είχαν κυκλωμένη μια ολόκληρη την περιοχή κάνοντας ελέγχους στα αυτοκίνητα που κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κεντρικό κατάστημα της ΑΤΕ τη στιγμή της ληστείας βρίσκονταν μέσα σ΄ αυτό περισσότεροι από 40 υπάλληλοι και πελάτες.

Από:Lamia 24.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.