Με 8 αθλητές από τη Λαμίας συμμετέχει ο ΣΕΒΑΣ στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, στην Αμερική

08 Απρ 2010

Το 2010 συμπληρώνονται 2500 χρόνια από την περίφημη μάχη του Μαραθώνα, μια μάχη που ήταν η αφορμή για να καθιερωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο ο Μαραθώνιος δρόμος. Όλοι οι μεγάλοι Μαραθώνιοι Δρόμοι που έχουν προγραμματιστεί για το 2010 σε όλο τον κόσμο (μεταξύ αυτών και των Αθηνών 31.10.2010), θα τιμήσουν με μεγάλες εκδηλώσεις αυτό το σημαντικό γεγονός.

Στις 19 Απριλίου διεξάγεται ο 114ος Μαραθώνιος της Βοστόνης (Η.Π.Α),ο παλαιότερος Μαραθώνιος των Νεότερων χρόνων, ένας Μαραθώνιος που τον έχει κερδίσει ο μεγάλος Έλληνας μαραθωνοδρόμος Στέλιος Κυριακίδης. Η οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου της Βοστόνης με αφορμή τη συμπλήρωση των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα θα τιμήσει ιδιαίτερα την Ελλάδα. Μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί παράλληλα με τον ίδιο τον Αγώνα και οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στο Ελληνικό πνεύμα.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχουν προσκληθεί για να πάρουν μέρος στο Μαραθώνιο Δρόμο εβδομήντα ένας (71) Έλληνες μαραθωνοδρόμοι και τριάντα(30) συνοδοί από όλη την Ελλάδα.
Από την πόλη της Λαμίας θα ταξιδέψουν στις 14 Απριλίου στη Βοστόνη δρομείς Μαραθωνίου Δρόμου για να πάρουν μέρος σε έναν από τους ιστορικότερους Μαραθώνιους σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ των είκοσι έξι χιλιάδων(26.000) συμμετεχόντων σε αυτόν τον περίφημο Αγώνα θα βρίσκονται και οι παρακάτω Λαμιώτες αθλητές εκπροσωπώντας την πόλη μας:
1. Παπαγιαννακοπούλου Έλεν
2. Φυτιλή Παναγιώτα
3. Γκέκας Γιώργος
4. Ζήκας Νίκος
5. Κόντος Γιάννης
6. Κόντος Κώστας
7. Κοτρώνης Κώστας
8. Χαβιάρας Δημήτρης

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΒΑΣ Φθιώτιδας, εκτός των παραπάνω, τονίζεται ότι την αποστολή θα συνοδέψουν και οι Στεφανής Νίκος, Ανυφαντής Ηλίας και Δελιχά Ευμορφία οι οποίοι θα βοηθήσουν δημοσιογραφικά και τηλεοπτικά καλύπτοντας όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί και τον ίδιο τον Μαραθώνιο Δρόμο, εφόσον αυτό είναι εφικτό.
Η Λαμιώτικη αποστολή, καταλήγει η ανακοίνωση, ξεκινά με αισιοδοξία και κέφι αυτό το μεγάλο ταξίδι αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης αφού θα πρέπει να είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της πόλης μας και του Ελληνισμού γενικότερα σε αυτή τη μακρινή χώρα.
Η σκληρή και επίπονη εξάμηνη προετοιμασία των αθλητών μας φθάνει επιτυχώς προς το τέλος της κι όλοι ελπίζουν σε καλά αποτελέσματα και πλασαρίσματα αφού τα 42.195 μέτρα χρειάζονται υπομονή και επιμονή, κρύβουν όμως πάντα εκπλήξεις!!!

Από:Lamianews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.