“ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΩΚΙΔΑ”

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, πραγματοποίησε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Φωκίδας, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας και Δήμαρχος Γραβιάς, κ. Αθανάσιος Μανανάς, και ο επιστημονικός συνεργάτης του Φορέα, κ. Ευάγγελος Μπραούζος.

Ο Υφυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για το έργο που συντελείται από την Πρωτοβουλία καθώς και για σειρά ζητημάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας, κ. Μανανάς, τον ενημέρωσε με τη σειρά του για τις προσπάθειες της Πρωτοβουλίας τονίζοντας ότι είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που συσπειρώνει Δήμους, ιδιωτική πρωτοβουλία, επιμελητήρια, τουριστικούς επιχειρηματίες της περιοχής της Φωκίδας.

Παράλληλα, συζήτησαν τις δυνατότητες στήριξης έργων στο Νομό μέσω του ΕΣΠΑ αλλά και συμπράξεων του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Ο Υφυπουργός τους επισήμανε ότι με τις αλλαγές, που έχει ήδη προωθήσει το Υπουργείο με την ψήφιση του νέου νόμου για το ΕΣΠΑ, πραγματοποιείται ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρη αποκέντρωση και περιφερειοποίηση του ΕΣΠΑ, που θα ολοκληρωθεί και σε συνδυασμό με τη μεγάλη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Ακόμη, ο Υφυπουργός τους τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ωρίμανσης έργων ώστε να μπορούν να χρηματοδοτηθούν άμεσα.

Επιπλέον, ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύθηκε να πραγματοποιήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα επίσκεψη στη Φωκίδα, ώστε να συνεργαστεί και να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

Από:gravia.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.