“Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια” από την Ερασιτεχνική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

28 Μαϊ 2010

Πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου για την Ερασιτεχνική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, που στις 9 το βράδυ, στη Β’ Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, στο 1ο ΕΠΑΛ, στα Γαλανέϊκα, με το έργο του Αλεχάντρο Κασόνα “Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια” […]

Το έργο του Κασόνα κάνει λόγο για μια τρυφερή ανθρώπινη ιστορία, που περιγράφει την ανάγκη που μας οδηγεί στην χρήση του «ζωτικού ψεύδους», προκειμένου να προστατευτούμε να προφυλάξουμε κοντινούς μας ανθρώπους από δυσάρεστες ειδήσεις ή εξελίξεις της ζωής. Συγκεκριμένα το έργο παρουσιάζει την «μικρή απάτη» που έχει στήσει ένας ηλικιωμένος, ο οποίος στέλνει γράμματα προς την σύζυγό του, παρουσιάζοντας ως αποστολέα τον εγγονό τους που είναι μετανάστης. Μέσα από τα ψεύτικα αυτά γράμματα, ο ηλικιωμένος δημιουργεί μια εικονική πραγματικότητα για την σύζυγό του που θέλει τον εγγονό τους να διαπρέπει, ενώ στην πραγματικότητα αυτός είναι επαγγελματίας κακοποιός. Η κατάσταση αυτή διαρκεί για αρκετά χρόνια, μέχρι την στιγμή που ο εγγονός αναγγέλλει την άφιξή του.

Η παράσταση ανεβαίνει σε θεατρική διδασκαλία-σκηνοθεσία Αγάπης Κορέτη, σκηνικά Βασίλη Ευσταθίου, κοστούμια Κίτσας Δρόσου, μουσική σύνθεση Αχιλλέα Κορέτη, φωτισμούς Γιώργου Καλτσά. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Ιουλιέτα Παπαλέξη.

Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί(με αλφαβητική σειρά), Χαρά Βροντινάκη, Αναστασία Λουκοπούλου, Κωνσταντίνα Νικολάκη, Ιουλιέτα Παπαλέξη, Απόστολος Ρούσκας, Βούλα Ρήγα, Βασίλης Σαμούρκας, Ελένη Τσαμαδιά, Σωτήρης Τσιρώνης, Φανή Τσιτούρα και Γιάννης Χριστόπουλος.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στις 29, 30 και 31 Μαΐου, πάντα στις 9 το βράδυ και η είσοδος για όλο τον κόσμο είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Από:Lamianews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.