Η 1η υποψηφιότητα για τον δήμο Δελφών

Λένα Παρασκευά
Τρίτη, 22 Ιούνιος 2010 14:27

Με ανοιχτή επιστολή, ο Παναγιώτης Μανανάς δηλώνει υποψήφιος για τον δήμο Δελφών, ανοίγοντας τον χορό των υποψηφιοτήτων. Ο Π.Μανανάς καλεί τους δημότες του Καλλικρατικού δήμου Δελφών που θα έχει έδρα την Άμφισσα, “σε μια νέα πορεία για το αύριο που μας ενώνει και αφήνει πίσω της το χτες που μας πληγώνει”.  Ανοιχτή επιστολή:

Συνδημότισσες και συνδημότες του Δήμου Δελφών, Αισθανόμενος την μεγάλη υποχρέωση στο λαό και στην ιστορία του τόπου μας, υποχρέωση που έχουμε όλοι μας, έλαβα την πρωτοβουλία τούτη, να επικοινωνήσω μαζί σας, με το λαό του Δήμου Δελφών. Σε τούτη τη πρόκληση των καιρών αποφάσισα όχι μόνο να μη μείνω απαθής, αλλά να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του τόπου και του λαού του Δήμου μας. Για το λόγο τούτο νοιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας για να ανακοινώσω τις σκέψεις μου για τη νέα κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται στην περιοχή μας μετά τη νέα διοικητική δομή που έλαβε με το σύστημα Καλλικράτης ως Δήμος Δελφών.Ο νέος Δήμος δεν είναι πια ο παλαιός Δήμος είναι μια περιφέρεια με νέο, άλλο διοικητικό σύστημα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται πολλές διοικητικές μονάδες, παλαιοί Δήμοι και κοινότητες.

Οι μονάδες αυτές μπορεί να ευδοκιμήσουν διοικητικά, αναπτυξιακά, πολιτιστικά και οικονομικά μόνο με Διοίκηση η οποία μπορεί και πρέπει να προέλθει από τα σπλάχνα του λαού, αυτόνομα και ανεξάρτητα.

Η νέα διοίκηση του Δήμου Δελφών στο πλαίσιο και της νέας δομής έχει μια μεγάλη ευκαιρία να δώσει το νόημα στη ζωή των πολιτών του Δήμου την οποία προσδοκούν εδώ και πολλά χρόνια αλλά αυτή παραμένει άπιαστο όνειρο.

Η νέα διοίκηση του Δήμου Δελφών οφείλει να έχει κατά νου ότι θα διοικεί ένα Δήμο που οι αξιώσεις του πλέον δεν περιορίζονται στα όρια της κοντόθωρης λογικής του τοπικισμού αλλά που τη διέπει μια ολιστική σκέψη για ολόπλευρη και ισομερή ανάπτυξη όλων όσοι τον συναπαρτίζουν.

Ο δήμος Δελφών πλέον είναι ένας Δήμος της Φωκίδας, αλλά λόγω του ονόματος και της βαριάς ιστορικής και πολιτισμικής του κληρονομιάς είναι και Δήμος της Ελλάδας, της Ευρώπης και του Κόσμου και στο πλαίσιο αυτής της λογικής οφείλει να κινείται πλέον κάθε νέα διοίκηση. Στο πλαίσιο αυτό οφείλει να θέσει έναν προγραμματισμό ικανοποίησης των αναγκών των Δημοτών και της ανάπτυξης του Δήμου προς δικαίωση του ονόματός του.

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Τα παραπάνω μας οδηγούν ενώπιόν σας ως ανεξάρτητος συνδυασμός που κατεβαίνει στο στίβο της εκλογικής μάχης του Νοεμβρίου για το σχηματισμό διοίκησης του νέου Δήμου Δελφών.

Είμαστε ανεξάρτητοι, θα εργαστούμε ως ανεξάρτητοι, γιατί οι καιροί απαιτούν να μιλήσει επιτέλους ο λαός. Όλοι μπορεί να έχουν την ιδεολογία τους, ας την κρατήσουν, γιατί και αυτή αποτελεί εργαλείο σκέψης του καθένα μας.

Ο τόπος μας όμως σήμερα, πέρα από κάθε άλλη φορά, απαιτεί τις σκέψεις όλων και τη σύνθεση των ιδεολογιών για να ξεπεράσουμε προβλήματα, αγκυλώσεις και να δώσουμε πνοή αναπτυξιακής πορείας με τον πολιτισμό και το περιβάλλον στην πρώτη θέση, ώστε με οικονομική ευμάρεια και την προσδοκία του μέλλοντος να αισθάνονται ευτυχείς οι συμπολίτες μας και δικαιωμένοι για την ιστορία του τόπου τους.

Η Ανεξαρτησία την οποία επαγγελλόμαστε ότι θα ακολουθήσουμε στη λειτουργία του Δήμου Δελφών είναι η ιδεολογία μας για το Δήμο. Τούτο σημαίνει ότι ο μοναδικός γνώμονας της καθόδου μας στο βήμα της εκλογικής μάχης και των αποφάσεών μας είναι το κοινό συμφέρον όλων ατομικά και συλλογικά του Δήμου και των αναγκών των πολιτών.

Η ιδέα αυτή της ελεύθερης και ανεξάρτητης πορείας μας ενώπιόν σας αποτελεί τη μοναδική εγγύηση και δέσμευσή μας, για τη δική σας ουσιαστική συμβολή στις αποφάσεις του Δήμου. Οι αποφάσεις αυτές θα είναι αποφάσεις που απηχούν όλους και η ανεξάρτητη αποτελεσματική πολιτική δράση μας θα ικανοποιεί τα αισθήματα δικαίου των πολιτών και θα θέσει σε τροχιά μια ουσιαστική ολόπλευρη και ισομερή ανάπτυξη του όλου Δήμου, με την αντίστοιχη οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και άλλη μορφής ζωή, όλων των πολιτών του Δήμου Δελφών.

Για το λόγο τούτο,

Απευθύνω προσωπική πρόσκληση σʼ όλους τους Δημότες και Δημότισσες του Δήμου Δελφών, να πλαισιώσετε και να στηρίξετε το συνδυασμό, που τον απαιτούν οι καιροί και έχει ανάγκη ο τόπος μας. Το συνδυασμό που θα θέσει την απαιτούμενη νέα πορεία, με νέα κατεύθυνση και με ανεξάρτητες φωνές για να δει επιτέλους την προκοπή που δικαιούται ο λαός του Δήμου μας, αυτός και τα απιδιά του με ορίζοντα το μέλλον και την ιστορία.

Σας καλώ μαζί μας

Σε μια νέα πορεία για το αύριο που μας ενώνει

και αφήνει πίσω της το χτες που μας πληγώνει

Με τους χαιρετισμούς μου,

Παναγιώτης Μανανάς

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.