Σήμα ποιότητας για τα ελληνικά τρόφιμα

Την προώθηση ενός σήματος ποιότητας για τα ελληνικά τρόφιμα που αποτελούν τη μεσογειακή διατροφή εξήγγειλε η υπουργός Αγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων κυρία Κατερίνα Μπατζελή μιλώντας στην ημερίδα που οργάνωσε το υπουργείο για την προώθηση της Μεσογειακής διατροφής.

Η κυρία Μπατζελή επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι:

* Η βελτίωση του εμπορικού και αγροτικού ισοζυγίου μας μέσα από την προώθηση ενός μοντέλου ποιοτικών και ασφαλών τροφίμων, είναι στόχος και δέσμευσή μας.

* Η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία αποτελεί τον πυρήνα της στρατηγικής μας για την ενίσχυση της αγροτικής μας οικονομίας.

* Η εξωστρέφεια είναι απαραίτητη για την επιτυχία μας. Εξωστρέφεια σημαίνει συμμαχίες, σημαίνει ουσιαστικές συνεργασίες και διέξοδο στην εσωτερική και διεθνή αγορά.

* Προωθούμε την δημιουργία ενός εθνικού σήματος για την Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή με πολλαπλά οφέλη: εγγύηση της ποιότητας των προϊόντων μας, συμβολή στην αναγνωρισιμότητα τους και βεβαίωση του τόπου προέλευσης και της χώρας καταγωγής που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της πολιτικής μας.

* Οι Γεωγραφικές Ενδείξεις αποτελούν μια πολύτιμη τοπική, εθνική ταυτότητα, ένα διαβατήριο ποιότητας στην παγκόσμια αγορά, που θα υπερασπιστούμε με κάθε δυνατό τρόπο.

* Διαμορφώνοντας τις διατροφικές συνήθειες των νέων μας από τη μικρή ακόμη ηλικία, φέρνοντας τους κοντά στη φύση και στην αγροτική παραγωγή, προασπίζουμε την υγεία τους και δημιουργούμε τους νέους Πρεσβευτές της Διατροφικής μας Διπλωματίας.

ana.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.