Ληστεία σε ΑΤΜ στην Πελασγία


27 Ιουν 2010

Με κινηματογραφικό τρόπο “ξήλωσαν και φόρτωσαν” το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Πελασγία της Φθιώτιδας. Στις 4,30 τα ξημερώματα 3 ή 4 άτομα οπλισμένα με καραμπίνες και φορώντας κουκούλες πήγαν στην κεντρική πλατεία του χωριού με ένα Ι.Χ. Audi και ένα φορτηγό 3,5 τόν. Απέκλεισαν την περιοχή έδεσαν το ΑΤΜ με αλυσίδες και συρματόσχοινα και με γρήγορες κινήσεις το αποκόλλησαν με το φορτηγό από εκεί που είχε τοποθετηθεί […]

Πριν προλάβουν να καταλάβουν οι γείτονες τι είχε συμβεί το φόρτωσαν με γρήγορες κινήσεις πάνω στο φορτηγό και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κίνησή τους έγινε αντιληπτή από θαμώνες καταστήματος που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή σε απόσταση εκατό περίπου μέτρων αλλά είδαν τον έναν από τους χρήστες αποφασισμένο να προτείνει το όπλο του όταν επιχείρησαν να κινηθούν προς την τράπεζα.
Μάλιστα έδειξε ιδιαίτερα αποφασισμένος από τους απείλησε και τους ανάγκασε να απομακρυνθούν. Όλα εξελίχθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Λίγο μετά τις 7 το πρωί οι αστυνομικοί βρήκαν το Audi και το φορτηγό όπως επίσης και το ATM εγκαταλειμμένα σε αγροτική περιοχή 4 χιλιόμετρα από την πλατεία του χωριού γεγονός που δείχνει ότι οι ληστές έφυγαν με άλλο αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από το ΑΤΜ που το είχαν πετάξει έλειπε από μέσα το μεταλλικό κουτί με τα χρήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας το μεν φορτηγό το είχαν κλέψει από τη Λαμία λίγες ώρες πριν ενώ το Audi είχε πλαστές πινακίδες που είχαν κλαπεί από την Αθήνα. Από τα στοιχεία της αστυνομίας οι δράστες μιλούσαν ελληνικά, αλλά ωστόσο δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα τα οποία υπήρχαν μέσα στο ΑΤΜ ήταν 50.000 €, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη πόσα ακριβώς ήταν τα χρήματα την ώρα που έγινε ληστεία με τον κινηματογραφικό τρόπο, αφού το συγκεκριμένο μηχάνημα είχε πολλά χρήματα επειδή στην περιοχή έχει πανηγύρι.

φωτ. από pelasgia.blogspot.com
ΑΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.