Ξεκινά αύριο στα Καμένα Βούρλα η 3μερη συνάντηση με ξένους Πρέσβεις για επενδύσεις.



Τετάρτη, 30 Ιούνιος 2010 10:44

Ξεκινά αύριο Πέμπτη 1 Ιουλίου η τριήμερη επιχειρηματική Επίσκεψη 23 Πρέσβεων , Εμπορικών και Οικονομικών Ακολούθων ξένων πρεσβειών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με σκοπό την ενημέρωση για τις επενδυτικές ευκαιρίες και τις αναπτυξιακές προοπτικές.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατόπιν πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματέως κ. Κατερίνας Διαμαντοπούλου, μετέχει στο πρόγραμμα «Synergassia» και συνδιοργανώνει με την Invest in Greece Agency την πρώτη Επιχειρηματική Επίσκεψη Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων και Πρέσβεων Ξένων Πρεσβειών στην Στερεά Ελλάδα από 1 Ιουλίου έως 3 Ιουλίου 2010.

Στα πλαίσια της επιχειρηματικής αυτής επίσκεψης η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιήσει Ημερίδα που θα γίνει την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010 και ώρα 9:00 έως 13:30 στο Ξενοδοχείο “GALINI” στα Καμένα Βούρλα με στόχο την προβολή των επενδυτικών ευκαιριών στην Στερεά Ελλάδα.

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν κατ’ ιδίαν συναντήσεις επιχειρηματιών της Περιφέρειας με τους Πρέσβεις, τους Εμπορικούς και Οικονομικούς Ακολούθους με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας με εταιρείες από τις συμμετέχουσες χώρες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπληρώνεται με επισκέψεις των ξένων διπλωματών σε πρότυπες επιχειρήσεις της Περιφέρειας, καθώς και σε τόπους αρχαιολογικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος. Στους Πρέσβεις και τους Ακολούθους θα δοθούν επεξεργασμένες επιχειρηματικές προτάσεις για να τις προωθήσουν στις χώρες τους ενώ οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στις αγορές των χωρών τους θα έχουν την ευκαιρία κατ’ ιδίαν συναντήσεων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Synergassia» είναι ένα ευρύ πρόγραμμα-ομπρέλα που καλύπτει το σύνολο των ενεργειών της εταιρείας Invest In Greece Agency (Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων) που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου επικεφαλής αντιπροσωπείας επιχειρηματιών συμμετείχε στο 8ο Διεθνές Επενδυτικό Συνέδριο (World Investment Conference) με σκοπό την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.