Γέφυρα ζωής για Δωρεά Οργάνων, χθες βράδυ στη Μ.Ε.Θ. Λαμίας



Πέμπτη, 08 Ιούλιος 2010 12:09

Γέφυρα ζωής στήθηκε χθες βράδυ, για ακόμη μια φορά, μεταξύ του Νοσοκομείου Λαμίας και του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, για ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ, με σκοπό να δώσουν ζωή σε 2 συνανθρώπους μας.

Στις 7 περίπου το απόγευμα έφθασε ομάδα γιατρών από τον Ευαγγελισμό στη Μ.Ε.Θ. Λαμίας για να παραλάβει τους νεφρούς 72χρονης, που ήταν εγκεφαλικά νεκρή, μετά από βαρύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 10 το βράδυ.

Το όλο εγχείρημα συντόνισε ο υπεύθυνος μεταμοσχεύσεων για την Στερεά Ελλάδα κ. Γιώργος Κυριαζόπουλος, Επιμελητής Α΄της Μ.Ε.Θ.

Οι συγγενείς της 72χρονης έδειξαν μεγάλο ψυχικό σθένος, αφού παρά την απώλεια, μετά την ενημέρωση που είχαν από τον υπεύθυνο συντονιστή, αποφάσισαν να κάνουν τη ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ, δίνοντας έτσι ζωή, σε δυο άλλους συνανθρώπους μας.

Επίσης αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον Διευθυντή της ΜΕΘ κ. Σφύρα υπεύθυνο μεταμοσχεύσεων κ. Κυριαζόπουλο, γιατί κάτω από πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες έχουν καταφέρει, η Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Λαμίας να πρωταγωνιστεί στη ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ.

όσο και στον

Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους:

Η Μ.Ε.Θ. από την έναρξη της λειτουργίας του (2003) έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 15 πολλαπλές δωρεές οργάνων, όταν μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στο ίδιο χρονικό διάστημα, έχουν λιγότερες από 5.
Μάλιστα το 2006 η ΜΕΘ Λαμίας ήταν πρώτη πανελλαδικά.

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.