Η Ελένη Δουνδουλάκη η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.


Τετάρτη, 14 Ιούλιος 2010 14:52

Η Ελένη Δουνδουλάκη είναι η νέα  Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, μετά από τη χθεσινή απόφαση  του Διοικητικού Συμβουλίου .

Το LamiaReport ζήτησε μια πρώτη δήλωση από την νέα καλλιτεχνική διευθύντρια:

“Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά για μένα η ανάληψη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης. Ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο, οπότε και αναλαμβάνω επίσημα τα καθήκοντά μου, θα εργαστώ με όλες μου της δυνάμεις έτσι ώστε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να προσφέρει παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου στο κοινό και να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον”

Η Ελένη Δουνδουλάκη είναι θεατρολόγος, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και σκηνογράφος απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές πολιτιστικής διαχείρισης και πολιτιστικής κοινωνιολογίας στα πανεπιστήμια Warwick και London School of Economics της Αγγλίας.

Ως σκηνογράφος ενδυματολόγος έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης, το Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, το Θέατρο Προσκήνιο κ.α. σε έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Ειδικότερα με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης έχει συνεργαστεί στις παραστάσεις «Ιππής» του Αριστοφάνη, «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου και «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τ. Ουϊλλιαμς.

Παράλληλα ασχολείται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι Δημοτική Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Ψυχικού Αττικής.

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.