Θερμοπύλια 2010

Γιώργος Σιμόπουλος
Δευτέρα, 23 Αύγουστος 2010 11:42

O Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Θερμοπύλια (Ο.Π.Ε.Θ.)του Δήμου Λαμιέων, σε συνεργασία με τον Δήμο Γοργοποτάμου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Θερμοπύλεια» και την “Λαμιακή Πολιτεία”, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, διοργανώνουν από την Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010 σειρά εκδηλώσεων με την ονομασία «ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2010»

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως :

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

8.00μ.μ.

 Τελετή Εγκαινίων Καινοτομικού Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών

 Επίδειξη διαδραστικών εφαρμογών του Καινοτομικού Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών

 Απονομή Τιμητικής Διάκρισης στην Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων, Διδάκτορα Αρχαιολογίας, Κυρία Φανουρία Δακορώνια, πρώην Προϊσταμένη της ΙΔ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών αρχαιοτήτων.

 Ομιλία Φανουρίας Δακορώνια

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

 9.00 π.μ. Συνάντηση στην Στοά των Αμφικτιόνων

 10.00 π.μ. Διεξαγωγή Εργασιών «Αμφικτιονίας Νέων» στο Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών

 7.30 μ.μ-Παρουσίαση του νέου βιβλίου της κυρίας Ελένης Σαραντίτη, με τίτλο “ Η Θυσία”, που αναφέρεται στον Λεωνίδα και τις Θερμοπύλες στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας (Όθωνος 3)

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου

 9.30μ.μ. Θεατρική Παράσταση “Οιδίπους Τύραννος” στο λόφο του Κολωνού στις Θερμοπύλες, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου.

Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή με πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη (Οιδίπους) και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Ιοκάστη) ενώ θα πλαισιώνονται από ένα θίασο 14 ακόμη καταξιωμένων ηθοποιών. Η μετάφραση είναι του Κ.Χ. Μύρη, τα σκηνικά-κοστούμια του Γιώργου Πάτσα και η μουσική του Γιάννη Αναστασόπουλου.

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.