Σε Διεθνές Festival η Φιλαρμονική Λαμίας

Γιώργος Σιμόπουλος

Τρίτη, 24 Αύγουστος 2010 14:54

Η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας, Ορχήστρα Magic Brass (Πρώην Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Λαμιέων) συμμετέχει και φέτος στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών που πραγματοποιείται στο Δήμο Εχεδώρου της Θεσσαλονίκης από 25 έως 29 Αυγούστου 2010. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Εχεδώρου Θεσσαλονίκης διοργανώνει για 13η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών ( 13th INTERNATIONAL YOUTH BAND FESTIVAL 2010) συνδυάζοντας τη παγκόσμια γλώσσα της μουσικής με τον αυθορμητισμό, τη φαντασία, τον ενθουσιασμό των νέων μουσικών, χαρίζοντας αξέχαστες μουσικές βραδιές, με τη συμμετοχή σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος των διοργανωτών του φεστιβάλ είναι η συνεργασία νέων ανθρώπων απ’ όλον τον κόσμο μέσα από τη μουσική και κατά τη διάρκεια του προβάλλονται θέματα που συγκεντρώνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 6 χώρες και τιμούν με τη συμμετοχή τους 700 μουσικοί :

• Ορχήστρα Πνευστών Μουσικού Ινστιτούτου Canoviano , ΙΤΑΛΙΑ

• Ορχήστρα πνευστών Δήμου De Lleida , ΙΣΠΑΝΙΑ

• Νεανική Ορχήστρα πνευστών Lovech, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

• Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα πνευστών Totkomlos, ΟΥΓΓΑΡΙΑ

• Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Σουκόβολα, ΠΟΛΩΝΙΑ

• Ορχήστρα Magic Brass ( Λαμία ) ΕΛΛΑΔΑ

• Ορχήστρα Νέων Σίνδου, ΕΛΛΑΔΑ

• Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΔΑ

• Φιλαρμονική Δήμου Βέροιας, ΕΛΛΑΔΑ

• Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμων Καλαμαριάς – Αμπελοκήπων, ΕΛΛΑΔΑ

Φέτος, η διοργάνωση συνδέεται με το περιβάλλον, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αντίθεση στην παραγωγή μεταλλαγμένων προϊόντων. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, με ενημερωτικό υλικό, με παράλληλες ενέργειες στο χώρο των εκδηλώσεων, οι διοργανωτές φιλοδοξούν και φέτος να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, να ενημερώσουν για ενέργειες, να συμβάλλουν σε λύσεις. Βοηθός και συνεργάτης στην προσπάθεια αυτή σε όλη τη διάρκεια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα είναι η περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση GREENPEACE.

Η έναρξη των εκδηλώσεων του ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010 και ώρα 21.00 στο αύλιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Σίνδου, με την καθιερωμένη φαντασμαγορική τελετή έναρξης σε σκηνοθεσία Ρίτας Πουταχίδου και η τελετή λήξης θα γίνει στον ίδιο χώρο στις 29 Αυγούστου 2010 και ώρα 21.00.

Την Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στο Δημοτικό Στάδιο της Σίνδου με παρέλαση των μουσικών τμημάτων σε πρωτότυπους σχηματισμούς. Επίσης το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Αυγούστου σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διευθυντών Αρχιμουσικών Υπαρχιμουσικών Φιλαρμονικών Ορχηστρών – ΟΤΑ θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου με τις εξής θεματικές:

– Συνθέσεις για ορχήστρα πνευστών & είδη εμβατηρίων

– Η αναπνοή στους μουσικούς πνευστών

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.