Φλόγα αγάπης

Με δρομείς και…καβαλάρηδες πραγματοποιεί από χθες και μέχρι της 19 Σεπτεμβρίου το «ταξίδι» της στη Δυτική Μακεδονία η φλόγα της αγάπης της 8ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών και με σύνθημα.: «όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, αλλά όταν δίνεις γεμίζει η ψυχή σου», όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Καστοριάς, Κωνσταντίνος Ισαακίδης.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να διαδοθεί το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο, γι αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη. Η φετινή διαδρομή της 8ης λαμπαδηδρομίας στη Δυτική Μακεδονία ξεκίνησε το πρωί από τον Δήμο Ασκίου και την Εράτυρα και επόμενη στάση είναι η Γαλατινή, όπου θα ανάψει και ο βωμός. Το απόγευμα, δρομείς και καβαλάρηδες της Σιάτιστας υποδέχονται τη φλόγα στην Μπάρα και τελική στάση είναι το πάρκο ολυμπιακής φλόγας Καστοριάς, όπου και θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Η φλόγα αγάπης θα αναχωρήσει από την Καστοριά στις 12 Σεπτεμβρίου για τα Σέρβια Κοζάνης, όπου θα παραμείνει μέχρι της 17 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η 25η αμφικτιονία.Στη διάρκεια της 25ης αμφικτιονίας, εκπρόσωποι συλλόγων αιμοδοτών από όλη τη χώρα, θα αναπτύξουν τις θέσεις τους γύρω από το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, δίνοντας ταυτόχρονα και στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή των Ελλήνων.

Καλώντας όλους τους Έλληνες να συμμετέχουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών στη χώρα μας, ο κ. Ισαακίδης τόνισε ότι τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, αφού όπως ανέφερε «κάθε χρόνο είμαστε όλο και περισσότεροι εθελοντές».

Σημείωσε ότι το 2004 οι μονάδες αίματος στη χώρα μας κάλυπταν το 40% των αναγκών και σήμερα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 45%, ενώ διευκρίνισε ότι «ετησίως δαπανούνται στη χώρα μας 1,5 εκατ. ευρώ για την εισαγωγή του πολύτιμου δώρου που μας έδωσε ο θεός». Αναφορικά με τη δράση του συλλόγου στην Καστοριά, επεσήμανε ότι από 550 μέλη το 2004, σήμερα ο αριθμός τους υπερβαίνει τους 1.700 και πρόσθεσε, «όχι μόνο καλύπτουμε τις ανάγκες στο νομό μας, αλλά στέλνουμε αίμα στο Παίδων Αγίας Σοφίας και στο Πανεπιστημιακό Πατρών». Υπογράμμισε δε ότι ο σύλλογος αιμοδοτών Καστοριάς, έδωσε το «παρών» και στο εξωτερικό, όταν φυσικά φαινόμενα έπλητταν περιοχές του πλανήτη μας.

ana.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.