Κρούσμα στη Λαμία του ιού του Δυτικού Νείλου


»  LamiaNews 09:21

Επιβεβαιώθηκε από τα ειδικά εργαστήρια αλλά δεν ανησυχούν οι γιατροί. Οι πρώτες πληροφορίες σημειώνουν ότι είναι μεταφερόμενο από τη Χαλκιδική όπου το συγκεκριμένο άτομο έκανε διακοπές […]

Επιβεβαιώθηκε και στο νοσοκομείο της Λαμίας το πρώτο κρούσμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει σήμερα η τοπική εφημερίδα «Ημέρα», πρόκειται για άτομο το οποίο ένιωσε τα συμπτώματα που παρουσιάζει η εμφάνιση του ιού, προσέφυγε στο νοσοκομείο και μετά από εξετάσεις χθες το μεσημέρι ειδοποιήθηκε η ιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου της Λαμίας για την επιβεβαίωση του συγκεκριμένου κρούσματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, της εφημερίδας ήδη έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται, έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές ενώ από την πλευρά του νοσοκομείου της Λαμίας από χθες το μεσημέρι κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι.
Ασφαλείς πηγές υπογραμμίζουν πως η εξέλιξη της υγείας του συγκεκριμένου περιστατικού είναι αρκετά καλή, ωστόσο αναμένεται να υπάρξει και επίσημη ενημέρωση τη σημερινή μέρα.
Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί και στα υπόλοιπα κρούσματα τα οποία έχουν διαγνωστεί ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό και συνολικά έχουν φτάσει στους 165. Παράλληλα να υπογραμμίσουμε ότι τη χθεσινή μέρα άλλο ένα άτομο έχασε τη ζωή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 14.
Καθησυχαστικοί
Ιδιαίτερα καθησυχαστικοί τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο εντοπίστηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας είναι οι γιατροί που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν πρόκειται για σύμπτωμα το οποίο έχει σχέση με την περιοχή. Δηλαδή δεν προέρχεται από μολυσμένα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό στην περιοχή της Λαμίας.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μεταφερόμενο. Μάλιστα υπογραμμίζουν πως προέρχεται από άτομο το οποίο έκανε διακοπές στη Χαλκιδική, ολοκληρώθηκαν οι διακοπές του και όταν επέστρεψε στη Λαμία παρουσίασε το σύμπτωμα και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας.
Επομένως καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει λόγος μεγαλύτερης ανησυχίας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα κουνούπια της περιοχής αφού δεν έχει εντοπιστεί περιστατικό που να πιστοποιεί κάτι τέτοιο. Άλλωστε αυτός είναι λόγος που το ίδιο το νοσοκομείο της Λαμίας κρατά χαμηλούς τόνους στο συγκεκριμένο θέμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.