“της Πυθίας” στον Δήμο Δελφών

Λένα Παρασκευά

Ούτε οι χρησμοί της Πυθίας θα μπορούσαν να προβλέψουν τα όσα διαδραματίζονται προεκλογικά στον Καλλικρατικό δήμο Δελφών στην Φωκίδα. Ο κομματικός αναβρασμός σε συνδυασμό με τις επιθυμίες των ενδιαφερομένων υποψηφίων αντιβαίνουν πολλές φορές με την κοινή γνώμη και τις στηρίξεις των κομμάτων…

Πρώτη η ΝΔ έδωσε το χρίσμα της στήριξης στον νυν νομάρχη Φωκίδας Νίκο Φουσέκη που θα επιχειρήσει να μεταπηδήσει από τον 2ο στον 1ο βαθμό αυτοδιοίκησης, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του εκτός από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ και τους μπλε δημάρχους της Φωκίδας με τους οποίους θα συνεργαστεί όπως στην περίπτωση του δημάρχου Γραβιάς Θ.Μανανά που θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό Φουσέκη.

Ο νυν δήμαρχος Ιτέας Αρ.Παπαλάιος που προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο, είναι έντονα ενοχλημένος από την επιλογή Φουσέκη αλλά και γενικότερα από τον Καλλικρατικό σχεδιασμό που δεν έδωσε, έδρα και δήμο στην Ιτέα και ετοιμάζει ανταρτικό ψηφοδέλτιο κόντρα στην επιλογή της ΝΔ.

Στο ΠΑΣΟΚ τα πάνω κάτω ήρθαν για τον νυν δήμαρχο Άμφισσας Ασημάκη Ασημακόπουλο που ενώ ήταν πανέτοιμος για την αναμέτρηση του Νοεμβρίου και ετοίμαζε τον συνδυασμό του, το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν τον στήριξε αλλά έδωσε το χρίσμα στον πρώην νομάρχη Φωκίδας Αποστόλη Καραχάλιο, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον νυν δήμαρχο της Φωκικής πρωτεύουσας που μετρά δυνάμεις σε μια προσπάθεια να δει αν μπορεί μόνος του και χωρίς χρίσμα να κατέβει στις εκλογές.

Η ανακοίνωση στήριξης του Απόστολου Καραχάλιου φέρνει και μια ακόμη αλλαγή στα προεκλογικά δρώμενα της Φωκίδας καθώς ο πρώτος που είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος στον δήμο Δελφών ο κύριος Τ.Μανανάς, φαίνεται πως πλέον σκέφτεται σοβαρά την συνεργασία με τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ προκειμένου και το αντάρτικο να γλιτώσει και να αποφύγει την διαδικασία κατάρτισης ψηφοδελτίου που αποτελεί και το σημαντικότερο πρόβλημα για όλους τους δήμους και μάλιστα τους μικρούς. Ζητούμενο είναι και τι θα κάνει η βουλευτής του νομού Αφ.Παπαθανάση που υπερασπιζόταν την υποψηφιότητα Ασημακόπουλου. Σίγουρο θεωρείται ότι υποψήφιο στο δήμο Δελφών θα κατεβάσει και το ΚΚΕ. Αυτή την στιγμή λοιπόν και τα δυο μεγάλα κόμματα απειλούνται με ένα αντάρτικο επιπλέον και οι ισορροπίες μοιάζουν περισσότερο εύθραυστες από ποτέ.

Στον άλλο δήμο της Φωκίδας Δήμο Δωριέων ο κ. Καπεντζώνης ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρος έχει δηλώσει ότι θα δεχτεί άτομα να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του χωρίς να έχουν κομματικό χρώμα. Πληροφορίες μάς αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον κ. Πέτρου να είναι συνυποψήφιος με τον κ. Καπεντζώνη, αλλά θα πρέπει όπως του διαμήνυσε ο επικεφαλής του συνδυασμού να παραιτηθεί από την ιδιότητά του ως γραμματέας του κόμματος. Στο θέμα των αντιπεριφερειαρχών η ΝΔ με τον Θανάση Χειμάρα επέλεξαν τον πρώην διοικητή του ΟΑΕΕ Κ.Παπαθανασίου που έλκει την καταγωγή του από την Φωκίδα, ενώ για τον Κλέαρχο Περγαντά η διαδικασία αποτελεί σκόπελο με πιέσεις τόσο από την

Γιώτα Γαζή όσο και από κομματικά πρόσωπα της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Φωκίδας.

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.