Παρουσίαση του νέου Internet Explorer 9 Beta – 2 εκατ. downloads διεθνώς μόνο τις δύο πρώτες μέρες διάθεσης του προγράμματος


»  LamiaNews

Τη δοκιμαστική (beta) έκδοση του νέου προγράμματος (browser) διαδικτυακής πλοήγησης Internet Explorer 9 παρουσίασε σήμερα η Microsoft Ελλάς σε εκδήλωση στο Κέντρο Καινοτομίας της. Τα στελέχη της Microsoft Ελλάς Κική Καρακατσάνη, Windows Client Marketing Manager και Πάτρικ Μαλόουν, Διευθυντής Τεχνολογίας, παρουσίασαν την beta έκδοση του νέου προγράμματος (browser), εστιάζοντας στα βελτιωμένα χαρακτηριστικά της και στις νέες δυνατότητες που διαθέτει, προσφέροντας υψηλές ταχύτητες, ενισχυμένη ασφάλεια, βελτιωμένη διαλειτουργικότητα, καθώς και πρωτοποριακά γραφικά, που “ζωντανεύουν” τις ιστοσελίδες […]

Οι καινοτομίες του Internet Explorer 9 αναδείχτηκαν μέσα από την παρουσίαση παραδειγμάτων δημοφιλών διεθνών ιστοσελίδων, όπως τα Facebook και Amazon, καθώς και ελληνικών ιστοσελίδων, οι οποίες έχουν ήδη αξιοποιήσει τις δυνατότητες του Internet Explorer 9, εξασφαλίζοντας βελτίωση στις παρεχόμενες online υπηρεσίες τους στους χρήστες.
Όπως δήλωσε η κα Καρακατσάνη, ο Internet Explorer 9 Beta “αποτελεί ένα πολύ δυνατό νέο προϊόν που αλλάζει ριζικά την εμπειρία πλοήγησης στο διαδίκτυο. Εισάγοντας πλήθος καινοτομιών και διαθέτοντας ανανεωμένη εμφάνιση, ο νέος browser υπόσχεται να “ξεκλειδώσει” τις αθέατες, έως σήμερα, πτυχές του Διαδικτύου”.
Η ανακοίνωση της παγκόσμιας διάθεσης του Internet Explorer 9 Beta πραγματοποιήθηκε από την Microsoft Corp. στις 15 Σεπτεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο. Περίπου 2 εκατομμύρια χρήστες “κατέβασαν” την beta έκδοση τις δύο πρώτες μέρες της κυκλοφορίας της.

Νέα χαρακτηριστικά
Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του Internet Explorer 9 είναι τα ακόλουθα:
° Pinned Sites: Ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στα αγαπημένα του sites απευθείας μέσω του Windows Taskbar, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει τον browser.
° JumpLists: Προσφέρουν έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο υλοποίησης διαδικτυακών εργασιών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εκκίνηση του browser.
° Tear-off tabs και Windows Aero Snap tabs: Οι χρήστες μπορούν να βλέπουν δύο sites ή δύο σελίδες ταυτόχρονα σύροντας και αφαιρώντας μια οποιαδήποτε καρτέλα (tab) από τον browser και χρησιμοποιώντας το Windows Aero Snap.

Επίσης η νέα έκδοση του Internet Explorer αποτελεί τον πρώτο browser που κάνει πλήρη εκμετάλλευση της επιτάχυνσης του hardware με HTML5, χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες του επεξεργαστή της κάρτας γραφικών (GPU). Με τη χρήση της GPU, ο Internet Explorer 9 ξεκλειδώνει το 90% των δυνατοτήτων του υπολογιστή, οι οποίες παρέμεναν έως σήμερα ανεκμετάλλευτες από τους browsers.

Ο Internet Explorer 9 έχει εξάλλου νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας όπως:
· Download Manager με ενσωματωμένο το φίλτρο SmartScreen. Παράλληλα, ο νέος browser εισάγει την εφαρμογή “SmartScreen download reputation”, που απομακρύνει τις μη αναγκαίες προειδοποιήσεις ασφάλειας, ενώ παρουσιάζει πιο αυστηρές προειδοποιήσεις σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος “κατεβάσματος” κακόβουλου υλικού.
· Add-on Performance Advisor. Ειδοποιεί τον χρήστη όταν τα add-ons επιβραδύνουν τη λειτουργία του browser και του προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξει συνειδητά, αφενός τα add-ons που θεωρεί χρήσιμα και αφετέρου να απενεργοποιήσει εκείνα που είναι λιγότερο αποτελεσματικά ή επηρεάζουν αρνητικά την απόδοση του browser.

Οι χρήστες μπορούν να “κατεβάσουν” την έκδοση beta του Internet Explorer 9 στη διεύθυνση: www.BeautyoftheWeb.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.