τις 19.00΄ τα εγκαίνια του νέου θεάτρου ΔΗΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ

Τετάρτη, 20 Οκτώβριος 2010 09:34

Μέχρι και σήμερα το μεσημέρι θα δουλεύουν πυρετωδώς τα συνεργεία, για να παραδώσουν το ανακαινισμένο θέατρο, που τίποτα στο εσωτερικό του δεν θυμίζει την αίθουσα που ξέρατε.
Η θεατρική αίθουσα μεταβλήθηκε σ ένα χώρο υψηλής αισθητικής, που ακολουθεί τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας των μεγάλων θεάτρων, τον οποίο θα χαρεί το κοινό της πόλης. Το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο διαθέτει  συγκεκριμένα στην πλατεία του, που είναι αμφιθεατρικά δομημένη, ώστε όλοι οι θεατές να έχουν άριστη οπτική στη σκηνή του, 540 καθίσματα (306 στην πλατεία και 234 στον εξώστη). Διαθέτει επίσης σύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα, περιστρεφόμενη κυκλική σκηνή, την τελευταία λέξη στον  εξοπλισμό που αφορά στην σκηνή και στα παρασκήνια, ώστε να διασφαλίζεται η άρτια παρουσίαση των έργων που θα παρουσιάζονται.

Διαβάστε παρακάτω τι περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα εγκαινίων:

Αποκαλυπτήρια προτομής του Λαμιώτη ηθοποιού Θάνου Λειβαδίτη, ομιλία του Κώστα Γεωργουσόπουλου, μουσικοθεατρική αναδρομή και μουσική συνάντηση επί σκηνής της Μαργαρίτας Ζορμπαλά με τον πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν με επισημότητα από τον Δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά σήμερα 20 Οκτωβρίου (7.00 μ.μ.)  με εκδήλωση, στην οποία θα τιμηθεί ο Λαμιώτης θεατρολόγος, επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, εξέχουσα θεατρική δύναμη του τόπου στον οποίο και θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση για την προσφορά του στο ελληνικό θέατρο. Ο ίδιος θα μιλήσει με θέμα «Η Λαμία και οι ρίζες μου». Η τελετή των εγκαινίων θα ξεκινήσει με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Λαμιώτη ηθοποιού Θάνου Λειβαδίτη στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου.

Η τελετή περιλαμβάνει οπτικοακουστική παρουσίαση της  ιστορίας  του ΔΗΠΕΘΕ με προβολή  υλικού από τις σπουδαιότερες παραστάσεις του θεάτρου. Η αυλαία θα πέσει με μουσικοθεατρική αναδρομή και μια ξεχωριστή συνάντηση επί σκηνής της ερμηνεύτριας  Μαργαρίτας Ζορμπαλά και του πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου. Συντονισμός-παρουσίαση εκδήλωσης:  Κωστής Κούκιος-Μαρία Γίτσα.

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.