Ανακοίνωση Παπαλάιου για την μη ανακήρυξη του συνδυασμού “Αδέσμευτη Αυτοδιοίκηση”

Σάββατο, 23 Οκτώβριος 2010 15:16

Ανακοίνωση που μας απέστειλε ο κ. Αριστείδης Παπαλάιος, επικεφαλής του συνδυασμού “ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ”, ύστερα από την μη ανακήρυξη του συνδυασμού, από το Πρωτοδικείο Άμφισσας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

του Συνδυασμού

“ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ”

Αγαπητοί συνδημότες

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, δυστυχώς δεν θα τελειώσει (σ’ αυτή τη φάση) ο αγώνας που όλοι μαζί ξεκινήσαμε.

Οι λόγοι που μας οδήγησαν αποδυναμωμένους και τραυματισμένους στο Πρωτοδικείο την Κυριακή το βράδυ, είναι πολλοί, που σύντομα θα γίνουν γνωστοί εκτενέστερα.

Εκείνο όμως που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ποτέ δεν θα εγκαταλείπαμε έναν αγώνα που με τόσες θυσίες φτάσαμε μέχρις εδώ. Δεχθήκαμε από την αρχή μέχρι το τέλος ανελέητο πόλεμο, χρησιμοποιήθηκαν θεμιτά και αθέμιτα μέσα για την εξουδετέρωσή μας, με αποτέλεσμα η εμμονή στην ιδέα της τυχόν απώλειας της νομής της εξουσίας να αποδειχθεί πιο δυνατή από την εμμονή την δική μας για έναν καθαρό αγώνα και μια αδέσμευτη αυτοδιοίκηση. Και φυσικά σ’ αυτό τον πόλεμο, όπως και σε όλους τους άλλους, έπαιξαν το ρόλο τους και οι προδότες για την επίτευξη του στόχου, που ήταν ο αποκλεισμός μας.

Εκείνο όμως που επίσης πέτυχαν, ήταν να μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς γιατί η θέληση να υπηρετήσουμε τον τόπο μας με σεβασμό και αγάπη γίνεται πιο στέρεη από ποτέ.

Αυτός ο αγώνας αγαπητοί μου συνδημότες και φίλοι δεν μπορεί να τελειώσει εδώ. Πρέπει να συνεχιστεί αυτή η ανεξάρτητη και αδέσμευτη παρουσία και παρέμβαση στην αυτοδιοίκηση, όσος χρόνος και αν απαιτηθεί για το στόχο αυτό.

Και μάλλον τώρα πρέπει να δεχθούμε αυτό που λέει ο λαός μας: «κάθε εμπόδιο για καλό». Υπάρχει όλος ο χρόνος πλέον αυτά τα τριάμισι χρόνια να μπούνε οι βάσεις για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Αυτά που υποστήκαμε πρέπει να χαλυβδώνουν την πίστη και την αποφασιστικότητά σας στον αγώνα για να αναχαιτιστούν η αλαζονεία, η κακοδιοίκηση, η αδιαφάνεια, τα κυκλώματα, τα συμφέροντα.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τα στελέχη του συνδυασμού μας που άντεξαν στην πίεση που τους ασκήθηκε και μέχρι την τελευταία στιγμή αγωνίστηκαν για μια αδέσμευτη, γνήσια και καθαρή εκπροσώπηση. Είμαστε υπερήφανοι για όλους.

Δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο για όσους μας πρόδωσαν στην πορεία και μας δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα ακόμα και την τελευταία στιγμή. Ας τους χαίρονται. Η κοινωνία θα μας κρίνει όλους και αυτή είναι πάντα ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ. Εκείνους που εμείς σκεπτόμαστε και ζητάμε συγνώμη, είναι οι συνδημότες μας που στενοχωρήθηκαν με τον αποκλεισμό μας.

Και επειδή κάποιοι θα συνεχίσουν να προπαγανδίζουν για να σας παγιδεύσουν και να χειραγωγήσουν τη σκέψη σας, διασπείροντας τις δικές τους ερμηνείες και για την τελική έκβαση και για το πρόσωπό μου, πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν ήθελα αξιώματα θα τα είχα από πριν, αλλά τα αρνήθηκα και ακόμη ότι με καμμία γνωστή ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις, όπως κάποιοι άλλοι, ούτε και θέλω να αποκτήσω.

Μου αρκούν η μέχρι σήμερα πορεία μου στα κοινά, η εκτίμηση του κόσμου, η ήσυχη συνείδησή μου και το μέλλον που θα μας δικαιώσει.

Για την

“ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ”

Αριστείδης Ηλ. Παπαλάιος

amfissapress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *