Στις 21 Νοεμβρίου το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη


»  LamiaNews 20:23

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοινώνει το κόμμα της, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί, στο θέατρο Μπάτμινγκτον.

Στο επιτελείο της τονίζουν ότι ξεκινά ένα νέο πολιτικό κίνημα και σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η διακήρυξη όσο και η ομιλία της πρώην υπουργού θα δώσουν το στίγμα του νέου πολιτικού εγχειρήματος […]

Η Ντόρα Μπακογιάννη προσανατολίζεται μάλιστα αμέσως μετά την ομιλία της να ζητήσει από όσους θα βρίσκονται εκεί να υπογράψουν τη διακήρυξη, η οποία την επόμενη ημέρα θα κατατεθεί στον Άρειο Πάγο.

Εκείνη την ημέρα θα παρουσιαστεί το όνομα και το σύμβολο του κόμματος. Επιδίωξή της είναι το όνομα να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον λόγο, για τον οποίο δημιουργείται αυτό το κίνημα, τον προσανατολισμό που θα έχει και τη μέθοδο με την οποία θα κινηθεί.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ, στη διακήρυξη θα ξεκαθαρίζεται ότι το νέο κίνημα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι χθες και που πιστεύουν ότι:

* Το μέλλον της πατρίδας μας εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ενωμένη Ευρώπη και η Ελλάδα μπορεί να γίνει από ουραγός πρωτοπόρα στην πιο προοδευμένη οικογένεια χωρών που υπάρχει στην ανθρωπότητα

* Η αλλαγή της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι στα δικά μας χέρια και μπορεί να επέλθει μόνο αν αλλάξουμε και τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το κράτος και τους θεσμούς

* Η Δημοκρατία έχει κόστος. Η δημοκρατική οργάνωση της Πολιτείας αποδίδει μόνο όταν οι πολίτες αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες συμμετέχοντας στις πολιτικές διαδικασίες και συνεισφέροντας στη συλλογική προσπάθεια. Η συμμετοχή στη συλλογική δράση οικοδομεί μια κοινωνία εμπιστοσύνης και προόδου, η αποχή μια κοινωνία καχυποψίας και οπισθοδρόμησης.

Στη διακήρυξη θα γίνεται σαφές ότι αυτό το νέο κόμμα θα έχει καθαρά ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ταυτότητα, θα επιδιώξει την αλλαγή στη λειτουργία του κράτους και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους θεσμούς οι πολίτες και θα τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της συμμετοχής και κατά της αποχής.

Επίσης, από το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη τονίζουν ότι το νέο κίνημα θα εργάζεται προς την κατεύθυνση να γίνουν γρήγορα, αποτελεσματικά και σε βάθος μεταρρυθμίσεις και τομές που έχει ανάγκη η Ελλάδα, προκειμένου να βγει από την κρίση και να προχωρήσει ως μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα. Συγκεκριμένα μιλούν για ειλικρινείς, ουσιαστικές και εφαρμόσιμες πολιτικές, προσανατολισμένες σε ριζοσπαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, της οργάνωσης της Πολιτείας και της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας.

Επισημαίνουν ότι τον πρώτο λόγο στο νέο κίνημα θα έχουν πρόσωπα που στην πλειοψηφία τους θα είναι νέα και κυρίως θα πιστεύουν και θα μπορούν να υποστηρίζουν με την παρουσία τους και τη διαδρομή τους, την «έξυπνη» και δημιουργική Ελλάδα που πρέπει να οργανωθεί από την αρχή.

Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι με βάση την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία που θα έχει αυτό το νέο κόμμα, θα επιδιώξει, μέσα από την συνεννόηση πάνω σε προγραμματικές θέσεις και συγκεκριμένες προτεραιότητες, τη συμμετοχή του στη διακυβέρνηση της χώρας.

Στο επιτελείο της εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής απέδειξαν πως ένα σημαντικό ποσοστό του εκλογικού σώματος δεν εκφράζεται από τα υπάρχοντα κόμματα και ως εκ τούτου κρίνεται ακόμα πιο επιβεβλημένη η απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να προχωρήσει σε αυτό το νέο πολιτικό εγχείρημα.

Την άνοιξη θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος.

ΑΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.