‘Ηρθαν, φθηνότερα, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά…

Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν, κάτι ακολουθώντας τη μόδα του εξωτερικού, κάτι με τη συνδρομή του χειμωνιάτικου καιρού, η οσμή των Χριστουγέννων ήταν έντονη από τις πρώτες κιόλας μέρες του Νοεμβρίου, όταν καταστήματα πώλησης εποχικών ειδών -στη συγκεκριμένη περίπτωση, Χριστουγεννιάτικων- είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στις μεγάλες ελληνικές πόλεις.

Φέτος, με τη βαρυθυμία από την οικονομική κρίση, τις αυτοδιοικητικές εκλογές, την παρατεταμένη καλοκαιρία, χρειάστηκε να φτάσουν μέσα Νοέμβρη για να αρχίσουν να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα πώλησης χριστουγεννιάτικων ειδών, μπας και φτιάξει η διάθεση των καταναλωτών, «στρώσει» και η ψυχολογία της αγοράς.

Προσπαθώντας να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να ανταποκριθούν στις οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εποχικών ειδών έριξαν σημαντικά τις τιμές σε σχέση με πέρσι, ενώ ποιοτικά, τα προϊόντα είναι ίδια και σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερα, όπως λένε.

Ενδεικτικά, το κόστος ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου, ύψους 1.80, ξεκινά από τα 15 ευρώ και φθάνει έως και τα 70, ανάλογα με την ποιότητα. Οι μπάλες κοστίζουν από 30 λεπτά, όσο και τα στολίδια, ενώ τα 100 λαμπάκια διατίθενται στα 3 ευρώ. Συνολικά το κόστος για την αγορά και τον στολισμό ενός δέντρου, φέτος υπολογίζεται στα 35 ευρώ, ποσό μειωμένο κατά 10% σε σχέση με πέρσι.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

ana.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.