Στα Δυο Βουνά μαζί με τους μεταλλωρύχους το Σάββατο ο κ. Κάρολος Παπούλιας



»  LamiaNews


Μαζί με τους μεταλλωρύχους της ΕΛΜΙΝ στον Αγιο Νικόλαο των Δυο Βουνών θα βρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. ΚάρολοςΠαπούλιας το πρωί του Σαββάτου για να γιορτάσει την εορτή της Αγίας Βαρβάρας που είναι και προστάτιδα των μεταλλωρύχων […]

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ που φιλοξενεί η τοπική εφημερίδα “Ημέρα”, οι δεσμοί του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους μεταλλωρύχους της ΕΛΜΙΝ έχουν ξεκινήσει πριν αρκετό διάστημα, τότε που τους κάλεσε για να τους βραβεύσει για την πρωτοβουλία τους να καλέσουν τους εγκλωβισμένους στα έγκατα της γης συναδέλφους τους στηνΧιλή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την πρόσκλησή τους σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η δοξολογία θα γίνει σε ένα εκκλησάκι το οποίο κατασκεύασαν οι ίδιοι στα Δυο Βουνά κοντά στο συγκρότημα όπου γίνεται η εξόρυξη. Ήδη η ασφάλεια τουΠροέδρου την Δευτέρα το απόγευμα έδωσε το πράσινο φως προς αυτή την κατεύθυνση ενώχθεςΤετάρτη μοιράστηκαν οι πρώτες προσκλήσεις και ειδοποιήθηκαν οι παράγοντες της περιοχής για την παρουσία του Κάρολου Παπούλια.
Ηπαρουσία του Προέδρου τηςΔημοκρατίας σε μία μεταλλευτική επιχείρηση έρχεται να σηματοδοτήσει και μια σειρά από άλλα πράγματα τα οποία είχαν τεθεί στο δημόσιο διάλογο όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΚάρολοςΠαπούλιας με την συγκεκριμένη κίνησή του αποδίδει τιμή σε μια παραγωγική διαδικασία η οποία σε κάθε περίπτωση έχει απασχολήσει στο παρελθόν αρκετά την τοπική επικαιρότητα.

Ωστόσο, οι δεσμοί που έχουν δημιουργηθεί δεν αφήνουν περιθώρια διαφορετικών ερμηνειών ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από την παρουσία του, η οποία συμβολίζει αρκετά πράγματα αφού πρόκειται για παρουσία Αρχηγού Κράτους, σε ένα σημείο όπου υπάρχει εξόρυξη ορυκτού πλούτου αναμένεται και ο ίδιος με το δικό του μοναδικό τρόπο να αναφερθεί σε συγκεκριμένα θέματα που έχουν σχέση με την επικαιρότητα, εν μέσω κρίσης, όπως άλλωστε κάνει σε κάθε τέτοια περίπτωση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται στις 11.15 το πρωί του Σαββάτου στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου,όπουθαψαλείδοξολογία.Οίδιοςαμέσως μετά θα έχει συνάντησητόσομε τους εκπροσώπους των εργαζομένων όσο και της επιχείρησης, όπως επίσης και με παράγοντες της περιοχής. Ηδη, έχει αποφασισθεί οΠρόεδρος της Δημοκρατίας να παρακαθήσει σε γεύμα και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.