Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις (Οινοχώρι Φωκίδας)

Δεκέμβρης 2 2010  2355

Στα χρόνια της αρχαίας Ελλάδας οι Δωριείς δεν είχαν μια μόνο πόλη σαν πρωτεύουσα αλλά πέντε. Μια εξ αυτών ,η Δρυόπη ,βρισκόταν στις σημερινές  κατάφυτες από βελανιδιές κι έλατα πλαγιές του όρος  Οίτη,  και σε υψόμετρο 870μ .Ένα  τοπίο ανυπέρβλητου φυσικού κάλλους, που προσφέρει στον κάθε ταξιδιώτη κι επισκέπτη ευκαιρίες χαλάρωσης και τρόπους αποφυγής της καθημερινότητας.

Μονοπάτια μέσα στο βουνό ιδανικά για πεζοπορία και ιππασία, πλαγιές έτοιμες για εξερεύνηση και ο επιβλητικός βράχος «Ψηλό Κοτρώνι» υποδέχεται οποιονδήποτε θέλει να δοκιμάσει τις ικανότητες του στην αναρρίχηση .  Δανειζόμενος το όνομα της ιστορικής πόλης,  υπάρχει στο χωριό ο ξενώνας Δρυόπη.

Χτισμένος  στο κέντρο του χωριού απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης είναι  έτοιμος να σας  προσφέρει την ζεστή φιλοξενία  του και με το χαρούμενο  περιβάλλον του να νοιώσετε οικεία. Η κ Ιωάννα με τις  παραδοσιακές γεύσεις της κουζίνας της θα σας ταξιδέψει σε εποχές με αρώματα και αναμνήσεις  και οι γλυκές λιχουδιές θα σας παρασύρουν σε μια ονειρεμένη διαδρομή γαστρονομικών εκπλήξεων.

Εάν είναι χειμώνας, καθίστε δίπλα από το αναμμένο τζάκι και κοιτάξτε , πάνω από τις χιονισμένες σκεπές του χωριού, τις νιφάδες να καλύπτουν την κορυφή της Γκιώνας. Εάν είναι καλοκαίρι, καθίστε στην πλακόστρωτη αυλή , νοιώστε την γαλήνη του ελατοδάσους και αγναντέψτε μέχρι το βάθος του ορίζοντα, εκεί που φαίνεται ο Παρνασσός. Σαν πιθανό προορισμό βρίσκουμε μόλις στα 12 χλμ το χάνι της Γραβιάς, όπου αναπαρίσταται η ιστορία του Οδυσσέα Ανδρούτσου. Στα μόλις 40 λεπτά από το Οινοχώρι, υπάρχει το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού  και λίγα χιλιόμετρα παραπέρα οι Δελφοί. Κάθε τι στον ξενώνα Δρυόπη θα σας μαγέψει. Τολμήστε να κάνετε το βήμα κι επισκεφτείτε μας. Οι πραγματικά χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με τις απολαύσεις που θα αποκομίσετε, θα κάνουν την επίσκεψη σας αξέχαστη. Υπεύθυνη : Ιωάννα Κλαουδάτου, τηλ. 2265061145, 6976807213.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.