2011:11 συμβουλές που αξίζουν…2000 όμορφες στιγμές!

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Η ζωή είναι στιγμές.

Στιγμές που διαδέχονται η μία την άλλη.

Στιγμές που σκηνοθετούνται και οργανώνονται.

Εμείς είμαστε οι σκηνοθέτες και οι πρωταγωνιστές της ζωής μας.

Στα χέρια μας είναι η δύναμη να κάνουμε τα πράγματα να συμβούν.

Ο τρόπος που χειριζόμαστε τη ζωή μας μπορεί να μας οδηγήσει στην ηρεμία της ψυχής ή στη μιζέρια και την κατάθλιψη.

* 1. Μην μπλοκάρετε από την έλλειψη χρημάτων, μην νομίζετε πως περισσότερα υλικά αγαθά θα σας κάνουν πιο ευτυχισμένους. Η αφθονία είναι θέμα οπτικής. Διαχειριστείτε με σύνεση τα χρήματα, τον κόπο της εργασίας σας, ξοδέψτε με προτεραιότητα αναγκών, πάρτε αποφάσεις που θα σας ελευθερώσουν από τα οικονομικά χρέη – αν έχετε. Είναι μεγάλη ηρεμία ψυχής η γνώση του οικονομικού πλάνου ζωής. Τι εισπράττω, τι ξοδεύω, τι αποταμιεύω, τι υποστηρίζω με τα έξοδά μου, πόσο καλά νοιώθω με τον εαυτό μου που προβλέπει για μια έκτακτη ανάγκη.

* 2. Νοιώστε καλά με τον εαυτό σας. Όταν νοιώθουμε καλά με τον εαυτό μας κάνουμε σωστές επιλογές. Σε φυσιολογικές καταστάσεις, νοιώθουμε καλά με τον εαυτό μας όταν είμαστε σε ισορροπία. Όταν νοιώθουμε καλά μέσα στο σώμα μας, όταν κινούμαστε με ευκολία, όταν αναπνέουμε σωστά, όταν κοιμόμαστε καλά.

* 3. Ηρεμήστε τα συναισθήματά σας. Ταραγμένα συναισθήματα δηλώνουν ταραγμένη ψυχή και ανισόρροπο σώμα και οδηγούν σε λάθος επιλογές και σε νέο φαύλο κύκλο απογοητεύσεων. Μάθετε να ελέγχετε πρώτα το σώμα σας και μετά τα συναισθήματά σας. Αφήνετε κάθε θετικό συναίσθημα να γεμίζει τη ψυχή σας και ελευθερώστε κάθε αρνητικό συναίσθημα.

* 4. Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας κάθε μέρα με χαρά και ευγνωμοσύνη γιατί είστε άλλη μια μέρα μαζί, κάντε κοινά πράγματα, περπατείστε παρέα και χαζέψτε τα πουλιά και τα δέντρα. Δεν θέλει πολύ, μισή ωρίτσα και γυρνάς σπίτι πιο ανάλαφρος, πιο χαλαρός.

* 5. Φροντίστε το πνεύμα σας, κρατείστε τους ορίζοντες ανοιχτούς, τη φαντασία σας ενεργή. Διαβάστε βιβλία, δείτε ταινίες, παίξτε παιχνίδια με τους φίλους, τα παιδιά, τα εγγόνια σας, ξανακούστε μουσικές της εφηβείας σας, ξαναδιαβάζετε παραμύθια. Διατηρείστε ζωντανή τη σπίθα στο βλέμμα σας!.

* 6. Φροντίστε το σώμα σας, περιποιηθείτε τον εαυτό σας ενώ δεν έχετε να πάτε πουθενά. Εσείς για σας είστε ο κόσμος όλος!.

* 7. Το φαγητό είναι μέσο επιβίωσης, δεν είναι αυτοσκοπός. Ψωμί και τυρί θα μας κρατούσε ζωντανούς. Ζούμε σε μια εποχή με την πολυτέλεια των απολαύσεων. Να απολαμβάνουμε το φαγητό με μέτρο. Να αγοράζουμε με σύνεση. Ποία η λογική να γεμίζουμε τα ψυγεία με τρόφιμα που θα χαλάσουν πριν αποφασίσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε; Άδικη σπατάλη του κόπου εργασίας μας!.

* 8. Προγραμματίστε το φαγητό της εβδομάδας. Έτσι θα ορίζουμε τι τροφή θα δώσουμε στο σώμα μας και στα παιδιά μας και θα ξοδεύουμε πραγματικά τα απαραίτητα χρήματα. Μην αφήνετε την πείνα να είναι οδηγός στις επιλογές. Όταν πεινάμε αγοράζουμε τα πάντα, παραγγέλνουμε έτοιμα φαγητά, τρώμε ό τι βρούμε, δεν σκεφτόμαστε!.

* 9. Να νοώθετε καλά με ό τι τρώτε. Να μάθετε να διαλέγεται τα προϊόντα, πάρτε το μάθημα της λαϊκής αγοράς όποτε μπορείτε! Θα το καταλάβετε όταν περάσετε μπροστά από τόσους πάγκους, ποία λεμόνια είναι σφικτά και βαριά, ποίο ματσάκι μαϊντανού είναι πιο γεμάτο. Θα δείτε ανθρώπους που μεγαλώνουν μια παραγωγή και θέλουν να πουλήσουν τον κόπο τους σε ανθρώπους που το εκτιμούν.

*10. Φτιάξτε το σπίτι σας, να είναι καταφύγιο ψυχής. Να ηρεμείτε μέσα σ αυτό. Να αισθάνεστε προστατευμένοι από το κρύο και τη βροχή. Να κλείνετε απ έξω όλον τον κόσμο. Αυτό είναι το βασίλειό σας. Φερθείτε βασιλικά στον εαυτό σας., Χρησιμοποιείστε τα επίσημά σας ποτήρια, αν θέλετε, στρώστε τα καλά τραπεζομάντιλα για σας, ανάψτε το τζάκι ενώ δεν περιμένετε κόσμο.

*11. Ομορφύνετε τη ζωή σας. Η ομορφιά της καθημερινότητας, η αγάπη και η εξέλιξη των παιδιών μας, ο στόχος του καθενός μας και η πορεία σ αυτόν, αυτή είναι η ουσία!

Ζω βασιλικά όχι γιατί έχω πολλά λεφτά αλλά γιατί έχω αυτή τη οπτική, κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε αυτό που θέλετε. Η ζωή είναι εδώ. κάθε στιγμή, ένα πολύτιμο δώρο χωρίς ξεκάθαρη διάρκεια.

Κάθε στιγμή είναι μοναδική. Μην την αφήνετε να φύγει γιατί έχετε δεδομένο το αύριο. Το αύριο δεν το ορίζουμε.

Πηγή:H διαδρομή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.