Τι θα γίνει με τα διόδια? Η μάχη μόλις άρχισε…


Πέμπτη, 06 Ιανουάριος 2011 15:35

Η μάχη των εταιρειών με τους πολίτες μόλις άρχισε. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος. Ποιος θα είναι ο νικητής?

Οι εταιρείες που έχουν το χρήμα, τους ακριβοπληρωμένους νομικούς συμβούλους και φυσικά το κράτος να τις υποστηρίζει…Ή οι απλοί πολίτες που τους πνίγει το δίκιο και λένε ΟΧΙ στο ΧΑΡΑΤΣΙ των διοδίων?

Το κίνημα των πολιτών που σηκώνει τις μπάρες μεγαλώνει επικίνδυνα και οι εταιρείες έπρεπε να αντιδράσουν.

Χθες λοιπόν με επικοινωνιακά άψογο τρόπο πέρασαν στη δημοσιότητα ότι όσοι δεν πληρώνουν διόδια θα αναγκαστούν να τα πληρώσουν στο 20πλάσιο και ότι ακόμα θα μπουν και στον Τειρεσία…

Από την άλλη οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια – Πανελλαδικό Συντονιστικό, συνεχίζουν τον αγώνα και καλούν τους πολίτες να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, υποστηρίζοντας ότι οι εταιρείες έχουν τρομοκρατηθεί από το διογκούμενο “κίνημα” και προσπαθούν να εκφοβίσουν τους πολίτες.Καλούν μάλιστα όλους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο, που “σηκώνουν” τις μπάρες σε πολλούς σταθμούς  διοδίων σε όλη την Ελλάδα…epitropesdiodiastop.blogspot.com

www.oxidiodia.gr….

Όπως καταλαβαίνετε η μάχη θα κριθεί στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια…

Για τους πολίτες της Φθιώτιδας η ΑΛΗΘΕΙΑ πάντως είναι ότι:

-κανείς δεν τους ενημέρωσε γιατί πρέπει να πληρώνουν διόδια μέσα στο νομό τους διανύοντας πολύ μικρές αποστάσεις

-κανείς δεν τους ενημέρωσε γιατί δεν υπάρχουν παράπλευροι δρόμοι

-κανείς δεν τους ενημέρωσε γιατι δεν υπάρχει χιλιομετρική χρέωση

-και κανείς δεν τους ενημέρωσε για ποιούς δρόμους τελικά πρηρώνουν διόδια . Γι΄αυτούς που έγιναν ή γι΄αυτούς που θα γίνουν!!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ κάποιοι στη Φθιώτιδα κοίταξαν πως θα διορίσουν περισσότερους στα διόδια και ΟΧΙ πως θα αποτρέψουν τα διόδια, που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια στο νομό!!!

Επειδή πολλοί αναγνώστες ρωτούν τι γίνεται τώρα…Διαβάστε παρακάτω τι λένε οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια – Πανελλαδικό Συντονιστικό:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
<<ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΦΟΒΙΣΟΥΝ>>

Το διαρκώς διογκούμενο με γεωμετρική πρόοδο, οργανωμένη μορφή και κοφτερή αιχμή, πανελλαδικό κίνημα: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ», έχει τρομοκρατήσει την κυβέρνηση και τις πολυεθνικές εταιρίες που εισπράττουν το χαράτσι.

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του το Σκάι ήδη το 20% των διερχόμενων από τους εθνικούς δρόμους, συμπολιτών μας, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ διόδια.

Οι τράπεζες που χρηματοδοτούν τους χαρατσοεισπράκτορες, θεωρούν ότι λόγω του κινήματος, τα χρήματα τους είναι επισφαλή και διακόπτουν τις δανειοδοτήσεις.

Μέσα στον πανικό τους, στο γιγαντωμένο κίνημα ενάντια στα διόδια, οι ιδιωτικές κοινοπραξίες που εκμεταλλεύονται τους δημόσιους δρόμους, «επιστράτευσαν» το πολιτικό τους προσωπικό, δηλαδή τους κυβερνητικούς παράγοντες καθώς και τα γνωστά «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους πολίτες που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι, και υπερασπίζονται το Συνταγματικό τους δικαίωμα (άρθρο 5), να διακινούνται ελεύθερα μέσα στη χώρα, ασκώντας το!

Οι αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις, που υπογράφηκαν το 2007 στη βουλή, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ παραχωρούν την εκμετάλλευση των δημόσιων, εθνικών μας δρόμων σε ιδιωτικές πολυεθνικές. Τους εθνικούς μας δρόμους που έχουμε πληρώσει τόσα χρόνια από την εφορία αλλά και με διόδια, τέλη κυκλοφορίας και φόρους στα καύσιμα.
Στις ίδιες τις συμβάσεις παραχώρησης προβλέπεται ότι η μόνη υπεύθυνη για την είσπραξη των διοδίων είναι η εταιρία και το δημόσιο δεν έχει καμία εμπλοκή. Επίσης προβλέπεται ότι φωτογράφιση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος μπορεί να γίνει μόνο όταν ο σταθμός διοδίων λειτουργεί με το σύστημα της ελεύθερης ροής οχημάτων (χωρίς μπάρες δηλαδή, Ν.3535 άρθρο 3).

Επίσης οι συμβάσεις προβλέπουν μία σειρά όρων οι οποίοι πρέπει να πληρούνται προκειμένου οι εταιρείες αυτές να έχουν το δικαίωμα είσπραξης διοδίων (ολοκληρωμένο δίκτυο ασφαλών παραδρόμων, χιλιομετρική χρέωση, ηχοπετάσματα, φωτισμός, τουαλέτες κλπ κλπ) που φυσικά δεν πληρούνται. Και φυσικά το κράτος κάνει τα στραβά μάτια!

Οι εταιρείες αυτές έχουν δεχθεί πολεοδομικά πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για παράνομη κοπή δέντρων, αυθαίρετα κτίσματα κλπ και θα έπρεπε να έχουν δεχθεί επιπλέον πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα κατέληγαν στα κρατικά ταμεία από ρήτρες λόγω της τρομακτικής καθυστέρησης των έργων. Φυσικά το κράτος κάνει πάλι τα στραβά μάτια!

Το κράτος μέσα στην μεγαλύτερη συστημική κρίση της ιστορίας, με μνημόνια, περικοπές μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των συγκοινωνιών, της υγείας και της παιδείας, οδηγεί σε εξαθλίωση το συντριπτικό κομμάτι του λαού. Παρόλα αυτά αρνείται να εισπράξει αυτά που δικαιούται από τις πολυεθνικές εταιρίες και κάνει το παν για να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους πολίτες προκειμένου να διασφαλίσει τα υπερκέρδη των εταιριών.

Ο κόσμος ξύπνησε!!!
Δεν τρώμε ούτε το κουτόχορτο που μας πλασάρουν τα ΜΜΕ, ούτε τα ψέματα τα οποία για πολλοστή φορά μας λένε οι κυβερνήσεις. Γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας, εξοργιζόμαστε με τα χαράτσια και την αδικία, οργανωνόμαστε από τα κάτω και αγωνιζόμαστε συλλογικά και πανελλαδικά.

Επειδή δεν τα φάγαμε μαζί και επειδή, μάλλον με κάποιον τα φάγατε, κοιτάξτε να βρείτε τους συνδαιτυμόνες σας στα πρόσωπα αυτών των οποίων τα κέρδη με τόσο ζήλο υπερασπίζεστε!

Εμάς θα μας βρείτε απέναντι σας, αλληλέγγυους με το εργατικό κίνημα του οποίου αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι!

Συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε διόδια! Δεν μας τρομοκρατείτε, μας εξοργίζετε και κλιμακώνουμε τη δράση μας!

Όλοι την Κυριακή 9/1/2011 στα Πανελλαδικά Ανοίγματα των διοδίων, από τις Επιτροπές Αγώνα!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.