Πρεμιέρα την Πέμπτη 13/1 για το έργο “Ράφτης κυριών”

Τρίτη, 11 Ιανουάριος 2011 20:20

Πρεμιέρα την Πέμπτη 13/1/2011 της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης με το έργο «ΡΑΦΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ» του Ζωρζ Φεϋντώ στις 9 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Στο Παρίσι του 1890, της Μπελ Επόκ, του Τουλούζ Λωτρέκ, της Μονμάρτης και του Μουλέν Ρουζ, ο Ζωρζ Φεϋντώ γράφει την κωμωδία καταστάσεων «Ράφτης Κυριών» (1887) που θεωρείται κατά κοινή ομολογία το καλύτερό του έργο.

Σε μια συνοικία του Παρισιού, ένας γιατρός επιστρέφει ξημερώματα στην συζυγική στέγη μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα απιστίας.  Εκεί τον περιμένουν ο υπηρέτης του, η γυναίκα του και στη συνέχεια εισβάλλει η πεθερά του, ενώ ο καλύτερός του φίλος προσπαθεί να του ενοικιάσει ένα διαμέρισμα το οποίο αργότερα μετατρέπεται σε ερωτική φωλιά-ραφείο.

Συναντήσεις που δεν έπρεπε να συμβούν, αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα, συνεχείς εναλλαγές ρόλων και κωμικά απρόοπτα, συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης φάρσας.  Ο Ζωρζ Φεϋντώ, όπως και ο Ευγένιος Λαμπίς, είναι ανατόμος της συζυγικής απιστίας, διεισδύει και κριτικάρει τα  ήθη της αστικής τάξης με τρόπο ανελέητο αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά χιουμοριστικό.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια  Πέρη Μιχαηλίδη, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη, φωτισμούς Στράτου Κουτράκη.  Βοηθός Σκηνοθέτη Μαρία Γίτσα.

Στο ρόλο του γιατρού Μουλινό ο Φίλιππος Σοφιανός. Παίζουν:  Κώστας Φλωκατούλας, Χρήστος Ευθυμίου, Μαρία Χατζηιωαννίδου, Θωμάς Βούλγαρης, Mαρία Γίτσα, Κατερίνα Χιωτίνη,  Βασιλική Τρουφάκου. Συμμετέχει η Μέλπω Ζαρόκωστα.

Παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 7μ.μ.

Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του θεάτρου. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22310-33325 και 32215. Τηλέφωνα ταμείου θεάτρου: 22310-32141.

Τιμές εισιτηρίων 15 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ φοιτητικό.  Ισχύουν μειωμένα εισιτήρια για συλλόγους και οικογένειες.

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.