Στη Λαμία ο αρχηγός του κυκλώματος εμπορίας βρεφών

Τρίτη, 25 Ιανουάριος 2011 16:19


– Στην οδό Ησαΐα στη Λαμία διέμενε ο αρχηγός του κυκλώματος, που συνελήφθη το πρωί μαζί με άλλα μέλη του κυκλώματος.

– 8 μήνες παρακολουθούσε η Interpol τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης

– 20 – 25.000 ευρώ πουλούσαν τα βρέφη στις άτεκνες οικογένειες

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε από την Αστυνομία ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Βουλγαρία για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας βρεφών.

Η Λαμία βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών, αφού όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία στην πόλη μας διέμενε ο Βούλγαρος αρχηγός της σπείρας, μαζί με άλλους συνεργούς του.

Στις 6 το πρωί έκαναν έφοδο σε σπίτι της οδού Ησαΐα αστυνομικοί από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στο σπίτι βρέθηκε εικοσιπέντε (25) ημερών βρέφος (κορίτσι,) το οποίο είχε αφαιρεθεί από την 29χρονη φυσική του μητέρα, υπήκοο Βουλγαρίας, δια της βίας και προοριζόταν προς πώληση.

Συνελήφθη το ζευγάρι των Βουλγάρων ηλικίας 40-45 ετών, που διέμενε περίπου 2 χρόνια στη Λαμία, ενώ στο απέναντι σπίτι στην ίδια οδό ταυτόχρονα άλλοι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε άλλα μέλη του κυκλώματος, μεταξύ αυτών και στον αρχηγό της σπείρας.

Ταυτόχρονα η επιχείρηση εξελισσόταν στην Αθήνα, και τις πόλεις Βάρνα, Μπουργκάς και Γιάμπολ της Βουλγαρίας.

Για 8 ολόκληρους μήνες η Interpol σε συνεργασία με τις Βουλγαρικές και Ελληνικές αστυνομικές αρχές παρακολουθούσαν και ερευνούσαν την υπόθεση.

Συνελήφθησαν συνολικά επτά (7) άτομα στην Ελλάδα και πέντε (5) στην Βουλγαρία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή και αρπαγή ανηλίκου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορίες που διαβίβασαν προ οκταμήνου οι Βουλγαρικές Αρχές, μέσω Interpol, για την δράση της εγκληματικής οργάνωσης και αφού έγιναν συντονιστικές συναντήσεις στις δύο χώρες και στην έδρα Eurojust στη Χάγη–Ολλανδίας, όπου ανταλλάχθηκαν πληροφορίες και καθορίστηκαν οι τρόποι συνεργασίας και ταυτόχρονης δράσης, εντοπίστηκε ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και διάφορα μέλη της, στην περιοχή της Φθιώτιδας και τέθηκαν υπό επιτήρηση.

Ταυτόχρονα, διαβιβάστηκαν από τις Βουλγαρικές Αρχές και σχετικά αιτήματα νομικής συνδρομής προς τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές.

Από τις έρευνες, διαπιστώθηκε ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες (ρομά) στους τελευταίους μήνες της κύησης και εκμεταλλευόμενοι την δυσχερή οικονομική τους κατάσταση και την ευάλωτη θέση τους, τις έπειθαν να έλθουν στην Χώρα μας να γεννήσουν και στην συνέχεια τους αφαιρούσαν τα τέκνα τους και τα παρέδιδαν σε ζευγάρια Ελλήνων υπηκόων, τα οποία άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν εντοπίσει, αντί του χρηματικού ποσού των 20.000-25.000 ευρώ.

Όσες από τις γυναίκες αρνούνταν να παραδώσουν τα νεογέννητα, τους τα αφαιρούσαν δια της βίας και με την χρήση πλαστών εγγράφων, κατόρθωναν να αποκτήσουν τα απαραίτητα έγγραφα (ληξιαρχικές πράξεις γέννησης κλπ.), προκειμένου να προχωρήσουν στις σχετικές υιοθεσίες.

Από την συνεργασία των δύο χωρών, έχουν εντοπισθεί τουλάχιστον (17) γυναίκες, οι οποίες το τελευταίο έτος, μεταφερθήκαν στην Χώρα μας από την εγκληματική οργάνωση και γέννησαν σε ελληνικά νοσοκομεία, ενώ τα νεογέννητα στη συνέχεια υιοθετήθηκαν από ελληνικές οικογένειες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο πρωινές ώρες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.