Συνεδρίασε ο φορέας διαχείρισης του εθνικού δρυμού Παρνασσού

Λένα Παρασκευά
Τετάρτη, 26 Ιαν 2011 15:53

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμφίκλειας.

Στη συνεδρίαση:

1. Ανακοινώθηκε η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο (υπ’ αριθμ. 176/2010 Απόσπασμα πρακτικού Δ.Σ.) του Καποδιστριακού Δήμου Αμφίκλειας του αιτήματος του… Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΔΕΔΠ για την παραχώρηση, κατά χρήση, χώρου στο συγκρότημα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του νυν Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας για την κάλυψη των αναγκών στέγασης του Φορέα και την ενίσχυση της συνεργασίας του με το Δήμο και αποφασίσθηκε η όσο το δυνατόν γρηγορότερη εγκατάσταση των γραφείων του ΦΔΕΔΠ στο κτιριακό συγκρότημα.

2. Διαμορφώθηκε το πρόγραμμα της Ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, στο πολιτιστικό κέντρο Αμφίκλειας.

3. Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του ΔΣ του ΦΔΕΔΠ και εκπροσώπου του ΥΠΕΚΑ με τους Δημάρχους και τους προέδρους των παραπαρνάσσιων δήμων και τοπικών κοινοτήτων αντίστοιχα, για συζήτηση του σχεδίου ΚΥΑ για να προχωρήσει ο Φορέας στην κατάθεση ολοκληρωμένης εισήγησης στο ΥΠ.Ε.Κ.Α. Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΚΑ ενημέρωσε τους παρόντες για τα αποτελέσματα της διαβούλευσης σχετικά με το Σχέδιο ΚΥΑ. Οι δύο δήμαρχοι Δελφών και Διστόμου – Αράχωβας- Αντίκυρας και η εκπρόσωπος του Δήμου Λειβαδέων ζήτησαν παράταση για την υποβολή των δικών τους προτάσεων, προκειμένου να επανεξετάσουν το θέμα λόγω της νέας σύνθεσης των Δημοτικών συμβουλίων που ισχύουν από την 1/1/2011. Ο Δήμος Αμφίκλειας (Καποδιστριακός Δήμος έως το 2010) είχε ήδη καταθέσει την πρότασή του από την 5η Νοεμβρίου 2009. Το ΔΣ του ΦΔΕΔΠ δέχτηκε την πρόταση για παράταση και ανέβαλε την εισήγησή του προς το ΥΠΕΚΑ έως την κατάθεση των προτάσεων των παραπάνω Δήμων με την προοπτική ο φορέας να υποβάλει την εισήγησή του εντός δύο μηνών.

4. Έγινε η κοπή της Βασιλόπιττας για το 2011.

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.