Επιστολή Γ.Γαζή για τους κλεισμένους δρόμους προς το χιονοδρομικό Παρνασσού

Λένα Παρασκευά
Πέμπτη, 10 Φεβ 2011 18:12

Η αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή με αφορμή την δικαιολογημένη διαμαρτυρία του « Συλλόγου Επαγγελματιών Πολυδρόσσου Παρνασσού » για τα προβλήματα που προέκυψαν τα Σαββατοκύριακα 29-30 Ιανουαρίου και 5-6 Φεβρουαρίου 2011 απέστειλε επιστολή προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των Εμπλεκομένων Θεσμικών Φορέων ώστε να αντιμετωπισθεί οριστικά η κατάσταση.

Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο:

Κε Διευθυντά,

Όπως γνωρίζεται η χιονόπτωση που έπληξε το Νομό μας για δύο συνεχή Σαββατοκύριακα 29-30 Ιανουαρίου και 5-6 Φεβρουαρίου δημιούργησε οξυμένα προβλήματα στις ορεινές περιοχές του Νομού μας. Το προσωπικό και τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Φωκίδας σε συνεργασία με τους Δήμους κατάφεραν με υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό. Με λύπη μας όμως διαπιστώσαμε ότι στην περιοχή Πολυδρόου- Άνω Σουβάλας και συγκεκριμένα ο δρόμος από διασταύρωση μέχρι Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού που είναι δική σας ευθύνη ήταν κλειστός.

Εύλογα γεννιούνται τα παρακάτω ερωτήματα:

α) Ο ιδιώτης εργολάβος που έχετε σύμβαση έχει τα απαιτούμενα μηχανήματα για το εκχιονισμό;

Εκτέλεσε το έργο που του έχετε αναθέσει;

β) Ενώ άνοιξε ο δρόμος από την Αράχωβα, γιατί ο δρόμος από Πολύδροσο έμεινε κλειστός στην περιοχή ευθύνη σας;

Όπως γνωρίζετε αρκετές και αξιόλογες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο Πολύδροσο και Άνω Σουβάλα. Ορισμένα έως ελάχιστα Σαββατοκύριακα έχουμε χιόνι στον Παρνασσό, αν και αυτά δεν δώσουμε την δυνατότητα της πρόσβασης ώστε να δουλέψουν αυτές οι επιχειρήσεις και να τονωθεί η τοπική οικονομία τα αποτελέσματα θα είναι απελπιστικά άσχημα.

Για να μην επαναλήφθη το κακό θα πρότεινα να έχουμε μια συνάντηση με όλους τους θεσμικούς φορείς για την οριστική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η Αντιπεριφερειάρχης

Γιώτα Δ.Γαζή

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.