“Η Ελλάδα νικάει τον φόβο” με πολίτες που αισιοδοξούν και ελπίζουν

«Κάθε αναφορά σε μία κρίση, απλά την προμοτάρει. Ας σταματήσουμε, μια για πάντα, την μαινόμενη κρίση που αντιπροσωπεύει την τραγωδία της άρνησής μας να την αντιμετωπίσουμε». Τα λόγια ανήκουν στον μεγαλύτερο φυσικό του 20ου αιώνα Άλμπερτ Αϊνστάιν, αλλά η σκέψη είναι απλή και αρχίζει να καλλιεργείται σε πολλούς.

Σε μικρές χαραμάδες αρχίζει να συγκροτείται μια «παράλληλη Ελλάδα», που επιχειρεί να σταματήσει τις αδιέξοδες, διχαστικές συζητήσεις γύρω από την οικονομική κρίση. Επιδιώκει και αρχίζει να οργανώνεται, με πολίτες που παίρνουν το παιχνίδι στα χέρια τους, αισιοδοξούν και ελπίζουν.

Η νέα κίνηση Πολιτών «Η Ελλάδα νικάει τον Φόβο» αφορά όλους εκείνους που επιλέγουν να απαντήσουν στην καταστροφολογία, με μια νέα εκστρατεία πληροφορίας. «Αυτή μας φόβισε, αυτή θα μας απελευθερώσει» θα πει ο Παύλος, εμπνευστής και μάνατζερ της κίνησης.

Γραφίστες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, μάνατζερ, φοιτητές, συγγραφείς, χορευτές, bloggers, web designers, ζωγράφοι, μουσικοί, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι, όλοι απλά μέλη της σημερινής Ελληνικής κοινωνίας ενώθηκαν με ένα και μόνο στόχο. Να ανατρέψουν το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, γύρω από την οικονομική κρίση, μέσα από την ένωση της τέχνης και της πληροφορίας, καταρρίπτοντας τον φόβο που την τρέφει και την περιβάλλει. Προσφέρουν το χρόνο τους, τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες τους, σχεδιάζουν και υλοποιούν προσπαθώντας να αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας προς το εξωτερικό. Μέσα από banners, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, καταχωρήσεις σε εφημερίδες και άρθρα, διαχέουν την ιδέα «Η Ελλάδα νικάει τον φόβο» σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η ομάδα έχει ξεκινήσει ήδη το group της στο facebook (greececonquersfear@groups.facebook.com) στο οποίο μπορεί ο καθένας να εγγραφεί, και σύντομα ανεβάζει την επίσημη ιστοσελίδα της δράσης της, στο www.greececonquersfear.org .

Επικοινωνούν με μουσικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χορευτές, ζωγράφους τηλεοπτικούς σταθμούς, έντυπα και διαδικτυακά μέσα μαζικής ενημέρωσης με σκοπό να δημιουργήσουν μια μέρα ένωσης.

Σε μερικούς μήνες από σήμερα στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, η τέχνη και η επικοινωνία, θα ενώσει χιλιάδες Έλληνες πολίτες, κοινοποιώντας σε ολόκληρο τον κόσμο, τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε δίχως χρήματα. Η Ελλάδα όχι απλά δεν θα χρεοκοπήσει, αλλά τώρα πια ανθίζει. Νικώντας το φόβο και ξανακερδίζοντας αυτά που ξεχάσαμε. Την αλληλεγγύη, την ενότητα, τις γειτονιές μας, το χαμόγελο, τα όνειρα μας. Δίχως φόβο και ως ένας λαός ενωμένος.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.