Όχι στο καρτέλ των λατομείων από το ΤΕΕ


Τετάρτη, 16 Φεβρουάριος 2011 16:50

Τι αποφάσισε το ΤΕΕ για λατομεία και βραχοπτώσεις στην Τιθορέα

Χωρίς άλλες κωλυσιεργίες με νομικά τερτίπια και άλλα, τα λατομεία πρέπει να μεταφερθούν εντός της λατομικής ζώνης και να αποκατασταθεί το περιβάλλον, το ταχύτερα δυνατόν. Επίσης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Απ. Καραναστάσης θα πρέπει να μπει ένα τέλος στο καρτέλ που καθορίζει τις τιμές των λατομικών υλικών σε μια πολύ κρίσιμη οικονομικά περίοδο, για τα έργα, την οικοδομή και γενικότερα τον τεχνικό κόσμο.

Διαβάστε παρακάτω τι αποφάσισε  στην πρόσφατη συνεδρίασή της η Διοικούσα του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς:

Για τα λατομεία:

Η  Δ.Ε. ομόφωνα αποφάσισε τη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς, το Δήμο Λαμιέων, την Αιρετή Περιφέρεια και την Πολιτεία( Αποκεντρωμένη Διοίκηση)  ώστε

  • χωρίς δικαστικές καθυστερήσεις να καθορισθούν οι τελικοί δικαιούχοι της εγκεκριμένης Λατομικής Περιοχής, να χορηγηθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Μ.Π.Ε. με σκοπό να μεταφερθούν όλα τα λατομεία το ταχύτερο δυνατό.

·         να γίνει η αποκατάσταση των όποιων επεμβάσεων των εν ενεργεία λατομείων με σεβασμό προς το Περιβάλλον και

  • να παραχθεί φθηνό αλλά ποιοτικά καλό λατομικό υλικό χωρίς να υπάρξει καρτέλ στην αγορά.

Για τη βραχόπτωση στην Τιθορέα:

Η Δ.Ε. ομόφωνα αποφάσισε την κοινοποίηση της Τεχνικής Έκθεσης του ΙΓΜΕ προς τη Γενική Γραμματέα της Διευρυμένης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας κα Π. Γερακούδη, τον Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κλ. Περγαντά και το Δήμαρχο Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Θ. Ντούρο για να προκηρυχθεί η μελέτη εφαρμογής και η κατασκευή των απαραίτητων παρεμβάσεων υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών της Περιφέρειας ώστε αντιμετωπισθεί το σοβαρό πρόβλημα της βραχόπτωσης στην περιοχή της Τιθορέας, το οποίο ενέχει σοβαρούς κινδύνους τόσο για τους κατοίκους όσο και για τις κατοικίες .

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.