ΑΦΡΟΔΙΤΗ Κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ Κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

 

 

Αθήνα 29 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη από την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας η Κοινή Απόφαση σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η «Ανανέωση και τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων για την αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων του Δήμου Τολοφώνος που βρίσκεται στην περιοχή Ζάκι Ερατεινής του Νομού Φωκίδας».

Η διαδικασία της ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων από τα συναρμόδια Υπουργεία, εκκρεμεί από το 2008 ενώ η διαδικασία των υπογραφών της παρούσας ΚΥΑ ξεκίνησε πριν από έναν ακριβώς χρόνο, με πολλές δυσκολίες. Όλο αυτό το διάστημα και μέχρι σήμερα, η Βουλευτής με συνεχείς κατ’ ιδίαν συναντήσεις και παρεμβάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία, πίεζε για την υπογραφή της απόφασης αυτής, προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος Δωρίδας να καταθέσει αίτημα για ένταξη του έργου «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων Ερατεινής – Τολοφώνος Δ. Δωρίδας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με τελικό και καθολικό ζητούμενο την υλοποίηση αυτού του τόσου σημαντικού για την περιοχή και τη Φωκίδα έργου.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δωρίδας, χρόνιο και καθολικό αίτημα των κατοίκων του Δήμου. Εντάσσεται στα πλαίσια του συνολικού σχεδιασμού που αποσκοπεί στην ανάπτυξη του Δήμου, τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του και στη βελτίωση της διαβίωσης των πολιτών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.