Ξενάγηση σήμερα στους Φοιτητές της Λαμίας στη Δημοτική Πινακοθήκη

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011 09:28

Ραντεβού σήμερα στις 7 το απόγευμα για όλους τους φοιτητές του ΤΕΙ Λαμίας και όχι μόνο στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας.

Η έφορος της Πινκοθήκης κα Έφη Παπαευθυμίου θα ξεναγήση αρχικά τους φοιτητές στην μόνιμη έκθεση των έργων του Κοντόπουλου και στη συνέχεια θα συμμέτεχουν στο εκπαιδευτκό πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει η Δημοτική Πινακοθήκη με θέμα: «Το Ζωγραφικό έργο του Αλέκου Κοντόπουλου».Συμμετέχοντας στο παραπάνω πρόγραμμα μπορεί κανείς να δει και στη Μεσαία αίθουσα έργα χαρακτικής του ζωγράφου – χαράκτη Παναγιώτη Γράββαλου και άλλα έργα από τις μόνιμες συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας, που αποκτήθηκαν με δωρεές των τελευταίων ετών, όπως οι προσωπογραφίες του Φαίδωνα Αναστασιάδη, έργα του Γιώργου Βακαλό, της Σίλειας Δασκοπούλου, του Κώστα Κοντογιάννη και άλλων. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα έργα της Μεσαίας αίθουσας, θα εναλλάσσονται με άλλα έργα από τις μόνιμες συλλογές, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν, στο σύνολό τους. 

Παράλληλα, λειτουργεί η αίθουσα Εικονικής Αναπαράστασης με θέμα τα Φραγκικά Κάστρα της Στερεάς Ελλάδας (Άμφισσα, Λαμία, Μενδενίτσα, Κάρυστος, Φύλλα, Λιβαδειά), κατάλοιπα της περιόδου της Λατινοκρατίας στην Στερεά Ελλάδα. Πρόκειται για μερικά από τα σημαντικότερα και καλύτερα σωζόμενα κάστρα της εποχής της Λατινοκρατίας, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται φυσικά και το περίφημο κάστρο της Λαμίας.

Στη συνέχεια οι φοιτητές θα επισκεφτούν στην κάτω αίθουσα της Αρχαίας Αγοράς την αναδρομική έκθεση της Λαμιώτισας ζωγράφου Νίκης Βλάχου.
Ραντεβού στις 7 το απόγευμα στην Αινιάνων, στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.