Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 08:22

Την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου η «Εταιρεία Θεάτρου – Sforaris» παρουσιάζει το έργο «Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. 

Η παράσταση σημείωσε μεγάλη επιτυχία για 2 χρόνια στην Αθήνα και όπου αλλού παρουσιάστηκε και θεωρήθηκε μία από τις σημαντικότερες νέες προτάσεις στο ελληνικό Θέατρο.
Οι «Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες» είναι μια σπονδυλωτή παράσταση, για τη λανθάνουσα βία του μικρόκοσμου της οικογένειας και την απρόβλεπτη συμπεριφορά των «ανθρώπων της διπλανής πόρτας», βασισμένη στις ιστορίες τεσσάρων δημοτικών τραγουδιών – παραλογών: « Της σκοτωμένης», «Η μάνα η φόνισσα», «Τα αγαπημένα αδέλφια και η κακή γυναίκα», «Η γυναίκα βοσκός» και σε στίχους από ποιήματα του Τάσου Λειβαδίτη: «Μικρό βιβλίο για μεγάλα όνειρα», «Νυχτερινός επισκέπτης», «Σκοτεινή πράξη», «Ο διάβολος με το κηροπήγιο», «Βιολί για μονόχειρα», «Ανακάλυψη», «Βιολέτες για μια εποχή». Είναι αφηγηματικά δημοτικά τραγούδια με πανελλήνια διάδοση, που συγγενεύουν με τα ακριτικά. Περιγράφουν συνήθως κοινωνικά περιστατικά με έντονη δραματικότητα, συμπύκνωση της δράσης, γρήγορο ρυθμό και άλματα στην περιγραφή, ονομάζονται αλλιώς επύλλια και απαντώνται σ΄ όλους τους λαούς με το όνομα μπαλάντες.

Συντελεστές της παράστασης
Δραματουργική επεξεργασία – σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός.
Παίζουν: Κίκα Γεωργίου, Άννα Ελεφάντη, Χριστίνα Μαξούρη, Αναστασία Μποζοπούλου, Βασιλική Σαραντοπούλου. Χορογραφία: Ξένια Θεμελή, Τραγούδι: Γιώργος Γλάστρας, Video: Κατερίνα Αποστολίδου.Μουσική διδασκαλία: Κίκα Γεωργίου

Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, ώρα έναρξης παραστάσεων 9 το βράδυ και τιμή εισιτηρίου τα 10 ευρώ. Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 2231033325.

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.