Στη Φωκίδα εκπρόσωποι της κινέζικης Περιφέρειας

Γιώργος Σιμόπουλος
Παρασκευή, 15 Απρ 2011 12:04

Την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας επισκέφθηκε, αντιπροσωπεία της περιφέρειας Jiangxi της Νότιας Κίνας. Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε η αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώτα Γαζή και αντήλαξαν αναμνηστικά δώρα. Η κ. Γαζή πρόσφερε στους εκπροσώπους της κινέζικης περιφέρειας ελιές και τουριστικά έντυπα.

Η αντιπεριφερειάρχης καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία τόνισε πως η Άμφισσα είναι μία ιστορική πόλη, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που βρίσκεται στην καρδιά του Ελαιώνα της Άμφισσας. Ενημέρωσε επίσης τους παρευρισκόμενους πως ο Ελαιώνας της Άμφισσας είναι προστατευόμενο μνημείο από την UNESCO, το λεγόμενο Δελφικό Τοπίο ενώ παράλληλα επεσήμανε πως η περιοχή φημίζεται για τις ελιές της.

Ο εκπρόσωπος της κινεζικής περιφέρειας εστίασε κυρίως στον τουριστικό και γεωργικό χαρακτήρα της περιοχής μας, ζητώντας την συνεργασία μεταξύ των δύο περιφερειών σε αυτούς τους τομείς.

Στα πλαίσια της συνεργασίας ζήτησε την αδελφοποίηση της περιφερειακής ενότητας Φωκίδας με την περιφέρεια Ciauzhou της Κίνας, περιοχές που έχουν κοινά χαρακτηριστικά ώστε να υπάρξει μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ τους.

Μιλώντας για τη δική του περιφέρεια επεσήμανε πως υπάρχει μια μεγάλη παραγωγή σε πορτοκάλια και καλλιέργεια τσαγιού, κι έτσι κάλλιστα θα μπορέσουν οι δύο περιοχές να ανταλλάξουν τυποποιημένα προϊόντα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο Δελφών.

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.