Οι Δελφοί πρέπει να ξαναμιλήσουν στον κόσμο

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011
Αναρτήθηκε από iteanet

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
« ΟΙ Δελφοί πρέπει να ξαναμιλήσουν στον κόσμο».

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας καθηγητή και πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικού Δικαίου Δημήτρη Παναγιωτόπουλο είχε η αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Γιώτα Γαζή.
Στη συνάντηση συζήτησαν την προοπτική της απόφασης της Διοίκησης του Πανεπιστημίου για την ίδρυση σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών στους Δελφούς.
Οι Δελφοί πρέπει να ξαναμιλήσουν στον κόσμο και να ανοίξουν τα φτερά τους. Ο ομφαλός της γής ,να γίνει ομφαλός του κόσμου και να παίξουν το ρόλο τους ιδιαίτερα …
αυτή την εποχή της παγκόσμιας κρίσης.
Η Διοικούσα επιτροπή έχει αποφασίσει την μετατροπή των 2 υπαρχόντων τμημάτων σε 2 σχολές και την ίδρυση της 3ης , ανθρωπιστικών σπουδών.
«Φιλοδοξία μας είναι το Πανεπιστήμιο να στηριχθεί στον τρίποδα ΔΕΛΦΟΙ-ΛΕΙΒΑΔΙΑ-ΛΑΜΙΑ» για να ικανοποιήσει την υπόσχεση του στον κόσμο»,δήλωσε ο κος Παναγιωτόπουλος ,στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας λειτουργεί τμήμα Βιοϊατρικής στη Λαμία και Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης στη Λιβαδειά.
Το Τμήμα της Λιβαδειάς θα μετατραπεί σε σχολή Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης με 3 προγράμματα : Περιφερειακή Οικονομία- Χρηματοοικονομικών
Επιστημών και Διοίκησης φορέων Πολιτισμού- Αθλητισμού-Τουρισμού.
Το τμήμα της Λαμίας θα μετατραπεί σε σχολή Καινοτόμων Τεχνολογιών.
Στους Δελφούς σκέψεις και στόχος είναι να γίνει πρόγραμμα προ και μεταπτυχιακό, Ελληνικού Πολιτισμού (Μυθολογικής Αρχαιολογίας-Διεθνών Σχέσεων και Θεσμών)
ώστε οι Δελφοί να βρουν τη θέση που τους αξίζει στον κόσμο.
Ήδη έχει συσταθεί Διεθνής Επιτροπή υψηλού επιπέδου για την μελέτη των προτάσεων ώστε να δοθεί σαφής προοπτική δημιουργίας και ανάπτυξης στερεών δομών.
Για φέτος έχει προγραμματιστεί summer school με θέμα: «Δίκαιο και Οικονομία του Αθλητισμού » με τρεις κύκλους εκπαίδευσης στη Λιβαδειά –Δελφούς και Ιτέα.
Στη συνάντηση τέθηκαν από την αντιπεριφερειάρχη θέματα όπως Ο «ρόλος » των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Άμφισσας καθώς και του παραχωρημένου κτηρίου στην Ιτέα στην μελλοντική λειτουργία των νέων θεσμών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.