Ολοφέγγαρο με την Κερασία Σαμαρά στις 3 Μαίου στο Δημοτικό Θέατρο

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011 10:10

Ξεκινά το 14ο Φεστιβάλ για Σολίστες και Πρωταγωνιστές του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.


Η πρώτη προγραμματισμένη παράσταση θα δοθεί στις 3 Μαίου με την Κερασία Σαμαρά στο «Ολοφέγγαρο». Μια μουσική παράσταση, που φιλοδοξεί να περιδιαβεί με τους θεατές της τους δρόμους του φεγγαρόφωτου, με κείμενα των Παπαδιαμάντη, Καμύ, Καβάφη, Λόρκα, αλλά και ατμοσφαιρικές μελωδίες σπουδαίων Ελλήνων συνθετών σχετικά με τη σαγήνη του φεγγαρόφωτου. Στο πιάνο συνοδεύει την Κερασία Σαμαρά ο Βασίλης Χατζηνικολάου. 

Σύνθεση μουσικού κειμένου-σκηνοθεσία-ερμηνεία: Κερασία Σαμαρά Εικαστική επιμέλεια: Θανάσης Παναγιώτου Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης.

Σύμφωνα με την Κερασία Σαμαρά: “..από τον ουρανόν, όπου τα μελανόπτερα σύννεφα αρμενίζουν, το ψυχρόν της αργύριον ρίπτει η Σελήνη..” Α. Κάλβος
Όπως το φως του φεγγαριού διαλύει το σκότος, έτσι ας φωτίσουν την ψυχή και το νου μας τα μεγάλα μας ποιητικά κείμενα, η ακριβή μας μουσική. Και είθε να μας ξαναδείξουν σύντομα το δρόμο για να βαδίσουμε: το δρόμο που θα οδηγήσει μακριά, πολύ μακριά από τους σκοτεινούς καιρούς μας.

Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, Τρίτη 3 Μαίου, Ώρα έναρξης θεατρικών παραστάσεων: 9 μμ, Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του θεάτρου. Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2231033325,32215 & 23285

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.