Φτιάξτε εναν αρωματικό κήπο …στην κουζίνα σας!!

 

EναΒάλε και τα παιδιά στο... παιχνίδι.  Μόνο κερδισμένη μπορείς να βγεις!ς κήπος μέσα στο σπίτι σου! Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο; Και μάλιστα με όλα τα μυρωδικά που χρειάζεσαι για το μαγείρεμα! Από την παραγωγή στην κατανάλωση. Ο καλύτερος συνδυασμός, χόμπι, οικονομίας, πρακτικότητας και… πρωτοτυπίας. Και τώρα, την Άνοιξη είναι και η κατάλληλη εποχή για κάτι τέτοιο. 

Βάλε και τα παιδιά στο… παιχνίδι.
Μόνο κερδισμένη μπορείς να βγεις!

Δεν χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο για να ξεκινήσεις. Μόνο η απόφαση και απλά υλικά που μπορείς να βρεις οπουδήποτε! Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Βήμα πρώτο: Διάλεξε τα μυρωδικά που θα φυτέψεις στον κήπο σου και αγόρασε τους ανάλογους σπόρους. Επιλεκτικά αναφέρουμε τα βασικά: βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη ή μέντα.

Βήμα δεύτερο: Πάρε 4-5 χάρτινες θήκες για αυγά και κόψε τα καπάκια τους, τα οποία αργότερα θα χρησιμοποιήσεις ως δίσκους για τις… γλάστρες.

Βήμα τρίτο: Γέμισε τις θήκες των αυγών με μείγμα που θα φτιάξεις από ένα μέρος τύρφη και ένα μέρος χώμα.

Βήμα τέταρτο: Φύτεψε τους σπόρους στο χώμα σύμφωνα με τις οδηγίες του καθενός. Υπολόγισε ότι θα χρειαστείς τις θέσεις περίπου τριών αυγών για κάθε μυρωδικό που έχεις επιλέξει.

Βήμα πέμπτο: Πότισε ελαφρά τους σπόρους και κάλυψέ τους με ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης.

Βήμα έκτο: Βάλε ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης σε κάθε καπάκι, δημιουργώντας έτσι έναν αδιάβροχο δίσκο. Στη συνέχεια, τοποθέτησε τις θήκες με τους σπόρους επάνω στους αδιάβροχους αυτούς δίσκους που έχεις φτιάξει.

Βήμα έβδομο: Άφησε τα κουτάκια σε μέρος που τα βλέπει ο ήλιος και έλεγξε καθημερινά το χώμα. Πρέπει να είναι υγρό σε κάθε λεπτό.

Βήμα όγδοο: Όταν τα μυρωδικά αρχίσουν να βλασταίνουν, αφαίρεσε το πλαστικό κάλυμμα από πάνω τους και βεβαιώσου ότι τα ποτίζεις καθημερινά.

Βήμα ένατο: Όταν ο καιρός ζεστάνει για τα καλά και δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος παγωνιάς, μπορείς αν θέλεις να μεταφυτεύσεις τα μυρωδικά σου σε γλάστρες στο μπαλκόνι, μεταφέροντας εκεί τον κήπο σου. Κόψε τις θήκες των αυγών ξεχωριστά και τοποθέτησε κάθε μία κατευθείαν στο χώμα της κάθε γλάστρας. Το χαρτόνι με τον καιρό θα αποσυντεθεί και τα φυτά θα ανθίσουν στο νέο σπίτι τους.

http://mikres-epithimies.blogspot.com/2011/05/blog-post_6510.html?utm_sourc

Αναρτήθηκε από tania στις 6:00 μ.μ. 0 σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.