5 δροσιστικά καλοκαιρινά κοκτέιλ,

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Φρούτα του πάθους,

Μια γουλιά από αυτό τον αχτύπητο γευστικό συνδυασμό αρκεί για να σε ταξιδέψει σε μέρη εξωτικά. Σε ένα μικρό σέικερ ανακατεύεις 1 φλιτζάνι χυμό από φρούτα του πάθους, 1 φλιτζάνι χυμό ανανά, 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού και 1/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας (θα το βρεις στα μεγάλα σούπερ μάρκετ). Γέμισε 4 ποτήρια με πάγο και στη συνέχεια μοίρασε σ’ αυτά το κοκτέιλ σου. Αν θέλεις, μπορείς να γαρνίρεις με φέτες λεμονιού ή lime και φύλλα μέντας.

Κοκτέιλ,

Φράουλας

Σε ποιον δεν αρέσει η γεύση της φράουλας; Αν μάλιστα δοκιμάσεις να τη συνδυάσεις με φρέσκο βασιλικό, το γευστικό αποτέλεσμα πραγματικά θα σε εντυπωσιάσει. Ας δοκιμάσουμε λοιπόν να το παρασκευάσουμε: Σε ένα σέικερ ανακατεύεις 2 φύλλα βασιλικού, 1/4 φλιτζανιού φράουλες τις οποίες θα έχεις ζαχαρώσει (αναμειγνύεις 1 κιλό κομμένες φράουλες με 1 1/2 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη και τα αφήνεις να «δέσουν» για περίπου 15 λεπτά). Γεμίζεις το σέικερ με πάγο και προσθέτεις 2 δάχτυλα βότκα και 1 δάχτυλο χυμό λεμονιού. Ανακινείς πολύ καλά και σερβίρεις το ποτό σε ψηλά ποτήρια (μπορείς να τα έχεις βάλει από πριν στο ψυγείο). Στη συνέχεια προσθέτεις σόδα και ανακατεύεις. Μπορείς να αντικαταστήσεις τη βότκα με περισσότερη σόδα.

Κεράσι

Ανακατεύεις ένα φλιτζάνι χυμό κεράσι, 3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού και 1/4 φλιτζανιού κρύο νερό. Προσθέτεις πάγο και διακοσμείς κάθε ποτήρι με μια φέτα πορτοκάλι. Δοκίμασε να παγώσεις μικρά κομμάτια λεμονιού και πορτοκαλιού ή πρόσθεσε στους κύβους νερού ξύσμα lime. Θα έχουν εξαιρετική εμφάνιση και λιώνοντας θα προσθέσουν υπέροχη γεύση στο κοκτέιλ σου.

Καρπούζι,

Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζεις 4 φλιτζάνια καρπούζι, το οποίο θα έχεις κόψει σε μικρά κομμάτια, και περίπου 6-8 φύλλα βασιλικού. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού πιέζεις το καρπούζι μέχρι να βγάλει όσο περισσότερο χυμό γίνεται. (Εναλλακτικά, μπορείς να λιώσεις το καρπούζι σε ένα μίξερ). Ανακατεύεις το χυμό με λίγο αλάτι και μία πρέζα λευκό ξίδι και αδειάζεις το μείγμα σε μια κανάτα. Το ανακατεύεις με τόση ποσότητα παγωμένου νερού, ώστε η ποσότητα που θα φτιάξεις να είναι αρκετή για να γεμίσει 6 ποτήρια σερβιρίσματος.

Παγωμένο τσάι με τζίντζερ,

Αναμειγνύεις 3 φλιτζάνια παγωμένο τσάι με 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού και 4 φλιτζάνια ζωμό τζίντζερ (τον οποίο θα έχεις φτιάξει από πριν βράζοντας μία ρίζα τζίντζερ σε νερό). Σερβίρεις σε ψηλά ποτήρια με πάγο και απολαμβάνεις.

Πηγή:RC-KAFE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.