Την Εθνική ομάδα της ΚΕΝΥΑ υποδέχεται την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας

Μαρία Τσατζαλή
Δευτέρα, 20 Ιουν 2011 09:21

altΣτο Πρόγραμμα φιλοξενίας Αθλητών Special Olympics «Πόλις – Αμφιτρύων” (Host Town) μετέχει ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας, φιλοξενώντας την Εθνική Ομάδα Special Olympics της Κένυα, από 21 έως 24 Ιουνίου 2011.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα φιλοξενίας η γιορτή Υποδοχής των μελών της Εθνικής Ομάδας Special Olympics της ΚΕΝΥΑ θα γίνει την Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011, στις 20.30 στο Αγρόκτημα Αμφίκαια, όπου θα τελεστεί και σύντομος Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαο.

Τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Special Olympics της ΚΕΝΥΑ θα γνωρίσουν τη ζεστή ρουμελιώτικη φιλοξενία στη ρίζα του Παρνασσού, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που επιμελήθηκαν και προσφέρουν οι Σύλλογοι της περιοχής μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση του προγράμματος Πόλις Αμφιτρύων τόσο τα μέλη της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής, όσο και οι πολιτιστικοί και αθλητικοί Σύλλογοι που λαμβάνουν μέρος, συμμετέχουν και προσφέρουν εθελοντικά.

Παράλληλα αξίζει να αναφερθεί ο μεγάλος αριθμός των εταιρειών-χορηγών που η ευγενική προσφορά τους παρέχει τα μέσα για την επιτυχή εξέλιξη της προσπάθειας.

Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Ντούρος, ενώ την Επίτιμη Προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής αποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαος. Τον Γενικό Συντονισμό των δράσεων του Προγράμματος έχει ο κ. Κων/νος Μώρος, υπεύθυνος των Εκδηλώσεων Φιλοξενίας ανέλαβε ο κ. Κων/νος Τσιάρας και του Αθλητικού Προγράμματος ο κ. Λουκάς Κόλλιας.

Το πρόγραμμα “Πόλις – Αμφιτρύων” (Host Town) που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου 2011 αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 για τους αθλητές που θα έρθουν στην Ελλάδα, ενώ για τους Έλληνες πολίτες συνιστά μια ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις ξεχωριστές ικανότητες και δυνατότητες των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Πριν την επίσημη έναρξη των Αγώνων στην Αθήνα, οι Διεθνείς Αποστολές θα φιλοξενηθούν για τέσσερις ημέρες, και στις 13 διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας.
Μέσα από μια σειρά αθλητικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αθλητές Special Olympics από περισσότερες από 185 χώρες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε πόλεις και νησιά της Ελλάδος, να προσαρμοστούν σε ένα καινούργιο περιβάλλον, να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα κάθε περιοχής αλλά και να εξασκηθούν στα αθλήματά τους πριν τους Αγώνες.

Το πρόγραμμα ‘‘Host Town’’ δεν θα αποτελέσει, μια συναρπαστική εμπειρία, μόνο για τους αθλητές! Θα είναι μια πλούσια σε συναισθήματα εμπειρία, για όλες τις τοπικές κοινωνίες που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα. Ο θρίαμβος της Θέλησης και η δύναμη της Προσπάθειας, βασικές Αρχές των Αγώνων, θα μεταδοθούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Καθώς η κάθε πόλη θα ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχθεί τους αθλητές των Special Olympics από όλο τον κόσμο, ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας θα γεμίσει τις καρδιές όλων μας.

Σχεδόν 10.000 αθλητές και προπονητές, μέλη των Διεθνών Αποστολών Special Olympics, θα φιλοξενηθούν παράλληλα σε πόλεις και νησιά όλης της χώρας, με στόχο, φεύγοντας από την Ελλάδα οι αποσκευές τους να είναι γεμάτες από τις αρετές για τις οποίες φημίζεται ο τόπος, την εξυπηρέτηση, την ευγένεια, την καλοσύνη και τη ζεστή φιλοξενία.

Οφείλουμε μαζί με τις ευχαριστίες μας να παραθέσουμε τα ονόματα των Συλλόγων Συμπαραστατών του Προγράμματος «ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ-ΕΛΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΣ-ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ»

ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ

Σύλλογος Γυναικών Κ.Τιθορέας, Σύλλογος Γυναικών Τιθορέας, ΜΕΣΤΟ, Ελληνική Διασωστική Ομάδα, Σύλλογος Γυναικών Αμφίκλειας, Λαογραφικός-Χορευτικός Σύλλογος Αμφίκλειας «Η Δαδιώτικη Εστία», Α.Σ. ΔΙΟΝΥΣΟΣ Αμφίκλειας, Α.Σ. ΚΗΦΙΣΣΟΣ Κ.Τιθορέας, Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Αμφίκλειας, Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου-Λυκείου Κ. Τιθορέας.

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.