Περγαντάς-Γκλέτσος έβαλαν υπογραφές…

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 13:33


Για τη διαχείριση των λυμάτων 

Κλέαρχος Περγαντάς : «Από κοινού με τον Δήμο Στυλίδας υλοποιούμε ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο, προϋπολογισμού 19.428.129 €, για την προστασία του Μαλιακού»
Απόστολος Γκλέτσος: <<Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί θα λυθεί ένα πρόβλημα αρκετών 10ετιών για την ανατολική Φθιώτιδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κλέαρχο Περγαντά>>

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, υπέγραψαν στις 22 Ιουνίου, την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου στο πλαίσιο της υποβολής πρότασης του έργου «Διαχείριση λυμάτων ευρύτερης παραλιακής ζώνης Καραβόμυλου – Ραχών». Το έργο έχει προταθεί για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», με προϋπολογισμό 19.428.129 €.

Η υλοποίηση του έργου, μετά την χρηματοδότηση και την ένταξή του, θα πραγματοποιηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας, που χρειάζονται τεχνική και επιστημονική υποστήριξη.

Η πρόταση αφορά ένα πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, που αποσκοπεί στην προστασία και την αναβάθμιση μεγάλου μήκους της χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής του Μαλιακού. Στο τεχνικό περιεχόμενο του έργου περιλαμβάνονται :

– Τα δίκτυα αποχέτευσης και μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών Πεταράδων, Καραβόμυλου, Αχινού, Ραχών, παραλίας Ραχών, Αχλαδίου και Γλύφας.
– Οι δύο μονάδες Βιολογικών Καθαρισμών : στη Γλύφα και στους παραλιακούς οικισμούς Στυλίδας
– Η αγορά οικοπέδου για τον βιολογικό καθαρισμό των παραλιακών οικισμών Στυλίδας
– Οι υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου και τα έργα ερευνών της αρχαιολογίας στην περιοχή.

«Σήμερα υπογράφουμε τη συνεργασία μας με το Δήμο Στυλίδας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς τονίζοντας «Μια συνεργασία που γίνεται πράξη με τη διαθεσιμότητα των τεχνικών μας υπηρεσιών να υλοποιήσουν μια σημαντική και επείγουσα παρέμβαση για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, σε μια μεγάλου μήκους ακτογραμμή του Μαλιακού. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την τεχνογνωσία και τη στελεχιακή επάρκεια που διαθέτει, συνδράμει και θα συνδράμει ουσιαστικά την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, στοχεύοντας στην χρηματοδότηση και υλοποίηση σημαντικών έργων σε όλη τη Στερεά Ελλάδα. Έργων για τις υποδομές ανάπτυξης, για το περιβάλλον, για την κοινωνία»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Στυλίδας εξέφρασε την ικανοποίησή του και τη συγκίνησή του για την υπογραφή της σύμβασης, τονίζοντας ότι ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής οδεύει προς το τέλος του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.