Στους Δελφούς αύριο ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Λένα Παρασκευά
Δευτέρα, 27 Ιουν 2011 17:23

altTην Τρίτη 28 Ιουνίου 2011 και ώρα 11.00 η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, θα εγκαινιάσει την έκθεση με θέμα: «Λατρεία και Προσκυνήματα μετά την Άλωση μέσα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη». Τα εγκαίνια θα γίνουν  στην Aίθουσα Εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών  (Ε.Π.Κε.Δ.) στους Δελφούς. 

Η  Έκθεση πραγματοποιείται από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και το Μουσείο Μπενάκη.  Θα προηγηθεί  χαιρετισμός  και προσφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη από την Πρόεδρο  του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Π.Κε.Δ., Πρύτανη κυρία Ελένη Αρβελέρ και στη συνέχεια  ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη.  Επιμέλεια έκθεσης: Δρ. Αναστασία Δρανδάκη, Επιμελήτρια της Βυζαντινής Συλλογής του Μουσείου Μπενάκη.
Διάρκεια έκθεσης: έως τις 28 Ιουλίου. Εκτίθενται 66 εκθέματα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη που χρονολογούνται από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα. Άξονες της έκθεσης είναι η θρησκευτική ζωγραφική και τα λειτουργικά σκεύη ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, οι τοπικές λατρείες και τα προσκυνήματα των Ελλήνων.
Εξάλλου από  8-10  Ιουλίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς το Διεθνές Συμπόσιο «Το Βυζάντιο στην Ιστορική Συνέχεια». Οι εργασίες θα πλαισιωθούν με συναυλίες Βυζαντινής Μουσικής.

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.