“ΠΡΑΞΕΙΣ ΖΩΗΣ” για μια κοινωνία με λιγότερο πόνο

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 18:35


Την πρώτη συνέντευξη τύπου έδωσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου “ΠΡΑΞΕΙΣ ΖΩΗΣ“, με σκοπό να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο τόσο για την προσπάθεια που αφορά στην αιμοδοσία, αλλά και στην δωρεά οργάνων. 

Το παρόν στην συνέντευξη έδωσε και ο “Δρομέας Ψυχής”, ο 55χρονος Γιάννης Φιλιππίδης, που ξεκίνησε από την Ορεστιάδα στις 5 Μαΐου 2011 για να φθάσει στη Σητεία περπατώντας στα τέλη Οκτωβρίου, σε μια προσπάθεια να στείλει το μήνυμα του εθελοντισμού και της δωρεάς ζωής σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
<<Το ταξίδι μου βρίσκεται στην 57η μέρα. Σκοπός μου είναι να ευαισθητοποιήσω τους συνανθρώπους μου στο θέμα της προσφοράς δωρεάς οργάνων και αιμοδοσίας, καθώς επίσης και για την ανάπτυξη οικολογικών συμπεριφορών. Όλοι μου συμπαραστέκονται σε αυτή την προσπάθεια και θέλω να τους ευχαριστήσω και καλώς εχόντων των πραγμάτων διανύοντας 5.200 χλμ. στα μέσα Οκτωβρίου θα είμαι στην Σητεία της Κρήτης>> είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Φιλιππίδης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μύτης τόνισε: <<Μια ιδέα προσφοράς έγινε πραγματικότητα. Ξεκινάμε με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε για την αιμοδοσία και τη δωρεά οργάνων. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με πρότειναν να είμαι επικεφαλής σε αυτή την προσπάθεια και υπόσχομαι ότι θα την υπηρετήσω σαν απλός στρατιώτης>>

Ο Αντιπρόεδρος, πρώην πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Φθιώτιδας, Κώστας Χατζής είπε: <<Ο σκοπός είναι ιερός. Αναζητούμε συνεργασία με όλους τους συλλόγους και τους φορείς. Είναι υποχρέωσή μας να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και υπηρετώντας αυτό το σκοπό μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή των ανθρώπων και να τους απαλύνουμε τον πόνο>>.

Ο Γιώργος Κυριαζόπουλος, συντονιστής μεταμοσχεύσεων του Ε.Ο.Μ. για τη Στερεά Ελλάδα, δήλωσε μεταξύ άλλων: << Ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η ενημέρωση και η γνώση για την Δωρεά Οργάνων και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε . Η χώρα μας είναι η τελευταία στην Ευρώπη στη δωρεά οργάνων μετά θάνατον, αλλά είναι πρώτη στη δωρεά οργάνων εν ζωή. Αυτό δείχνει το μεγάλο έλλειμμα της ενημέρωσης που υπάρχει>>.

Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελένη Τριάντου, πρώην Πρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών, είπε <<και η αιμοδοσία και η δωρεά οργάνων είναι πράξεις ζωής, γιατί το αίμα είναι πολύτιμο και δεν αγοράζεται αλλά χαρίζεται, ενώ για τη δωρεά οργάνων είναι πολύ πιο πιθανό να χρειαστούμε εμείς κάποιο όργανο, παρά να φτάσουμε στο σημείο να δώσουμε>>

Ο γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, μέλος του Δ.Σ. επισήμανε ότι : <<Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου της Μ.Ε.Θ. για να δοθεί η συνέντευξη τύπου ταυτοποιείται με τους σκοπούς και τους στόχους του συλλόγου “Πράξεις Ζωής”>> Ο κ. Δούμας αφού εξήρε το σημαντικό έργο και την προσφορά της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στην περιοχή μας, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους: <<‘Ολοι οι συμπολίτες μας πρέπει να αγκαλιάσουν με ζέση και με θέρμη το νεοσύστατο σύλλογο και το έργο του και να συμπορευθούμε όλοι μαζί, ώστε να βιώσουμε μια κοινωνία με λιγότερο πόνο.>>

Τέλος το μέλος του Δ.Σ. Αργύρης Γιαννέκος τόνισε: <<Πιστεύω ότι ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος και γι’ αυτό φοβάται και να δώσει αίμα και πολύ περισσότερο τη δωρεά οργάνων.
Γι’ αυτό όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε με ημερίδες, με εκδηλώσεις και με κάθε τρόπο να τους ενημερώσουμε για να πετύχουμε τον ιερό σκοπό μας.>>

Η σύνθεση του Δ.Σ. του νεοϊδρυθέντος συλλόγου ΠΡΑΞΕΙΣ ΖΩΗΣ είναι: 

α)το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτιζόμενο από:
Πρόεδρος:Γεώργιος Μύτης
Αντιπρόεδρος:Κων/νος Χαντζής
Γεν.γραμματέας:Ελένη Τριάντου
Ταμίας:Λεμονιά Ρεντζοπούλου
Σύμβουλοι:Γεώργιος Κυριαζόπουλος
Γεώργιος Δούμας
Αργύριος Γιαννέκος
Αναπληρωματικά μέλη:Ευθυμία Μουτσουρούφη
Θεμιστοκλής Φαλιάς

β)την Ελεγκτική Επιτροπή αποτελούμενη από:
Ελένη Μουτσουρούφη
Αγγελική Χαντζή
Βαγιούλα Μπούκα
Αναπληρωματικό μέλος:Νικόλαος Κυρίτσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.