Το Star προτείνει να επισκεφθείτε την περιφέρειά μας

Summer Time

Στερεά Ελλάδα.

Ο τόπος που γέννησε τους μεγαλύτερους μύθους αλλά και θρύλους της ελληνικής Ιστορίας, από τους άθλους του Ηρακλή μέχρι τις μάχες του Λεωνίδα, από τον αγωνιστή Οδυσσέα Ανδρούτσο και τον Αθανάσιο Διάκο, μέχρι τον αντιστασιακό Άρη Βελουχιώτη, σήμερα μπορεί και διεκδικεί τον τίτλο του απόλυτου ιστορικού και τουριστικού προορισμού.

Γοητευτικοί ορεινοί όγκοι και πανέμορφες παραλίες δίνουν τη δυνατότητα εναλλακτικών επιλογών για όλες τις ηλικίες και όλες τις επιθυμίες. Τέσσερις από τους πέντε νομούς, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, η Εύβοια και η Φωκίδα, βρέχονται από θάλασσα και ο επισκέπτης έχει αμέτρητες επιλογές στις απέραντες ακτές του Μαλιακού, του Ευβοϊκού και του Κορινθιακού κόλπου, έχοντας διέξοδο ακόμη και στο Αιγαίο πέλαγος. Το υγρό στοιχείο δεν λείπει όμως από τον Νομό Ευρυτανίας με extreme προτάσεις σε φαράγγια, ποτάμια και λίμνες.

Ο συνεδριακός τουρισμός στη Ρούμελη τείνει πλέον να δημιουργήσει παράδοση, με πλήθος ξενοδοχειακών μονάδων και γραφικών κτημάτων να στέκουν ανταγωνιστικά δίπλα στο παγκοσμίου φήμης στολίδι του συνεδριακού συγκροτήματος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στον ιστορικό αρχαιολογικό χώρο του ομφαλού της γης.

Ο φημισμένος ιαματικός τουρισμός σε Φθιώτιδα και Εύβοια αλλά και ο αναπτυσσόμενος αγροτουρισμός με οργανωμένα αγροκτήματα, αγροτουριστικά καταλύματα, παραδοσιακούς ξενώνες και δασικά χωριά, σε όλη τη Στερεά, συμπληρώνουν την ήδη, καλά οργανωμένη παραθαλάσσια τουριστική πρόταση.

Η Στερεά Ελλάδα, με τα επιβλητικά μοναστήρια κι εκκλησιές σε όλη την επικράτειά της αποτελεί τον πλέον ζηλευτό προορισμό για τους λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού.

Για πεζοπορία στην Οίτη τα Βαρδούσια και τα Αγραφιώτικα βουνά. Για extreme sports στα στενά του Αχελώου και τη λίμνη των Κρεμαστών, για Ιππασία στην Αμφίκλεια και το Καρπενήσι αλλά και Surfing στο Μαρμάρι… Αυτό το καλοκαίρι, επιλέγουμε Στερεά…


ΦΘΙΩΤΙΔΑ:

Παραθαλάσσιος τουρισμός: Ράχες, Άγιος Κωνσταντίνος, Αρκίτσα, Καμένα Βούρλα, Λειβανάτες, Στυλίδα, Σκάλα Αταλάντης, Θεολόγος Μαλεσίνας.

Συνεδριακός Τουρισμός: Στο Συνεδριακό Κέντρο του Κάστρου στη Λαμία, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λαμίας και σε συνεδριακές αίθουσες μεγάλων ξενοδοχείων και κτημάτων στα Καμένα Βούρλα, την Αμφίκλεια, τον Άγιο Κωνσταντίνο και την Αταλάντη.

Iαματικός τουρισμός: Ιαματικά λουτρά Υπάτης, Ιαματικές Πηγές Καμένων Βούρλων και Κονιαβίτη, Ιαματικές Πηγές Πλατυστόμου,

Θερμοπυλών και Καλλιδρόμου.

Θρησκευτικός τουρισμός: Ιερά Μονή Αγάθωνος, Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος, Ιερά Μονή Δαμάστας Φθιώτιδας, Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης Σωτήρος στα Καμμένα Βούρλα.

Ιστορικός τουρισμός: Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Γοργοπόταμος
Φύση και περιβάλλον: Πεζοπορία σε διαδρομές μέσα στα δάση: των ελάτων, των πεύκων, της βελανιδιάς, της καστανιάς στην Οίτη, όπου μπορείτε να κάνετε και αναρρίχηση και καταρρίχηση καθώς και πέρασμα φαραγγιών.


 

ΒΟΙΩΤΙΑ:

Παραθαλάσσιος τουρισμός: Αλυκή, Αντίκυρα, Σαράντι.
Συνεδριακός Τουρισμός: Συνεδριακό κέντρο Ευαγγελίστριας της Ι.Μ Θηβών και Λεβαδειάς, Συνεδριακό Κέντρο Κρύας του Δήμου Λεβαδέων.

Θρησκευτικός τουρισμός: Μονή Οσίου Λουκά, Παναγία Σκριπού Ορχομενού, Μονή Ιερουσαλήμ Δαύλειας.

Ιστορικός τουρισμός: Χαιρώνεια, Θήβα, Πλαταιές, Ορχομενός.


ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ:
Rafting
, CanoeKayak: Στα νερά του Κρικελοπόταμου, του Ταυρωπού, του Τρικεριώτη, του Αγραφιώτη, στη λίμνη των Κρεμαστών.

Ιππασία στο Καρπενήσι, Γιορτές Δάσους στο Καρπενήσι, Πεζοπορία σε διαδρομές μέσα στα δάση στα Αγραφιώτικα βουνά,
Φαράγγι Πάντα Βρέχει.

Συνεδριακός Τουρισμός: Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Kαρπενησίου, συνεδριακές συναντήσεις στο Hοtel Hellas Country Club, συνεδριακή αίθουσα Hotel Avaris, συνεδριακοί χώροι Hotel Montana.

Θρησκευτικός τουρισμός: Ιερά Μονή Προυσού Ευρυτανίας, Ιερά Μονή Παναγίας Στάνας Αγράφων, Μονή Τατάρνας στην Ευρυτανία

Ιστορικός τουρισμός: Κορυσχάδες


ΦΩΚΙΔΑ:

Παραθαλάσσιος τουρισμός: Γαλαξίδι, Ερατεινή, Ιτέα, Μοναστηράκι, Μαραθιάς, Χιλιαδού, Παραθάλασσο, Τριζόνια.
Συνεδριακός Τουρισμός: Συνεδριακό Συγκρότημα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Συνεδριακά κέντρα μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων Δελφών.

Θρησκευτικός τουρισμός: Ιερά Μονή της Παναγίας της Κουτσουριώτισσας, Μονή Προφήτη Ηλία Παρνασσού.

Ιστορικός τουρισμός: Δελφοί, Χάνι Γραβιάς.
Φύση και περιβάλλον: Πεζοπορία σε διαδρομές μέσα στα δάση: των ελάτων, των πεύκων, της βελανιδιάς, της καστανιάς στην Οίτη, όπου μπορείτε να κάνετε και αναρρίχηση και καταρρίχηση καθώς και πέρασμα φαραγγιών.


ΕΥΒΟΙΑ:

Παραθαλάσσιος τουρισμός: Αγία Άννα – Αγκάλη, Αμάρυνθος Βασιλικά – Ψαροπούλι, Ερέτρια, Κάρυστος, Κύμη, Λίμνη, Λιχάδα, Ωρεοί, Νέος πύργος, Μαρμάρι, Πευκί – Αρτεμίσιο, Ροβιές, Σκύρος, Στύρα-Νέα Στύρα, Χαλκίδα.
Iαματικός τουρισμός: Λουτρά Αιδηψού.

Θρησκευτικός τουρισμός: Ιερά Μονή Γαλατάκη στη Λίμνη Ευβοίας, Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου στη Βάθεια, Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στην Κύμη, Ναός Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου.

Ιστορικός τουρισμός: Ερέτρια.

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.