Ταρακουνήθηκε και η Δυτική Ελλάδα

Κυριακή, 07 Αυγούστου 2011 19:46


– Το επίκεντρο εντοπίζεται μόλις 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου
– Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω του μικρού εστιακού του βάθους
– ‘Επεσε ένας τοίχος σε δρόμο της ανω πόλης της Πάτρας – Δεν έχουν αναφερθεί άλλες ζημιές
– Αμερικανικό και Ευρωπαικό Σεισμολογικό Κέντρο δίνουν 5 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.35. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, μόλις 5 χιλιόμετρα και ως εκ τούτου ήταν ιδιαιτέρως αισθητός τόσο στην Πάτρα, όσο και στο Ρίο, την Ναύπακτο, τον Πύργο αλλά και σε περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά τη διάρκεια της δόνησης, που έγινε ιδιαίτερα αισθητή, επικράτησε μικρή αναστάτωση, καθώς κάτοικοι της Πάτρας, αλλά και των άλλων περιοχών βγήκαν από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, εκτός από μία πτώση τοίχου σε δρόμο της άνω πόλης της Πάτρας.

Με δηλώσεις του στο dete.gr ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών επισημαίνει ότι ο σεισμός προέρχεται από ένα γνωστό ρήγμα κοντά στη Ναύπακτο.

Δήλωσε ακόμα ότι θα παρακολουθεί το φαινόμενο για τις επόμενες 24 ώρες και εκτιμά ότι θα υπάρξει μια σημαντική μετασεισμική ακολουθία, με σεισμούς της τάξης των 3 – 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

To Eυρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (ΕΜSC) υπολόγισε το μέγεθος του σεισμού στα 5 Ρίχτερ, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.