Οι κεραυνοί έσπερναν φωτιές χθες βράδυ στη Στερεά


Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 09:52

 

 

Πάνω από 20 εστίες εκδηλώθηκαν σε ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Ευρυτανίας, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Στην κυριολεξία έτρεχαν και δεν έφταναν χθες το βράδυ οι πυροσβέστες σε όλη τη Στερεά για να προλάβουν τις φωτιές που “έσπερναν” οι κεραυνοί.
Από το Καρπενήσι μέχρι το Σχηματάρι και τη βόρεια Εύβοια ο ουρανός φωτιζόταν από τις αστραπές και τους κεραυνούς. Σε άλλες περιοχές, κυρίως ορεινές συνοδεύτηκαν από σύντομες καταιγίδες και σε άλλες πιο πεδινές από ασθενή βροχή.

Μερικές από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν ήταν: Στην Οίτη: στις Καταβόθρες και στην Πυρά. Στην Ευρυτανία: στην Ανιάδα, Παυλόπουλο, Άμπλιανη, Κακόρεμα. Στην Εύβοια: στον Άγιο Γεώργιο Μαντουδίου, στη Λίμνη, στις Καρυές, την Αγία Ελένη και τη Λυγαριά κοντά στην Ιστιαία. Στη Βοιωτία σε διάφορες περιοχές κοντά σε Θήβα, Λιβαδειά και Σχηματάρι.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε ήταν πολύ επικίνδυνη, αφού οι περισσότερες εστίες ήταν σε πολύ ορεινές περιοχές με ελατοδάση. Ευτυχώς, άλλες από αυτές έσβησαν μόνες τους και άλλες τις πρόλαβαν οι πυροσβέστες και έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα.

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.