Βοήθεια στο Σπίτι: Κάλεσμα απεργίας στις 30 Σεπτεμβρίου

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 10:20

Το  Βοήθεια στο Σπίτι και οι  τέσσερεις χιλιάδες εργαζόμενοι  σε αυτό, μετά από τόσα χρόνια συνεχόμενων παρατάσεων και κοροϊδίας και δεδομένου ότι:

στις   31/12/2011  λήγει  οριστικά  η χρηματοδότηση  από Ευρωπαϊκή Ένωση
τρείς(3) Μήνες πριν τη λήξη και η πολιτεία ακόμα δεν έχει  πάρει απόφαση σχετικά με τα αιτήματα των εργαζομένων

ούτε  έχει ακόμα καταθέσει πρόταση βιωσιμότητας όπως οφείλει  σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία

προκηρύσσουν :

24 ωρη    ΑΠΕΡΓΙΑ

Στις  30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

και  συγκέντρωση  στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11: 00 π.μ.

Ζητώντας:

να εξασφαλιστεί  η σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση των δομών ΒσΣ ώστε  οι δαπάνες να είναι εξασφαλισμένες.

Να  δημιουργηθούν  Δ/νσεις  Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο με τμήματα Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας(προβλέπετε άλλωστε και από τον Καλλικράτη)  και νομοθετική ρύθμιση για την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με όλο το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που ήδη εργάζεται   χωρίς επαναπροκήρυξη.

Το ΒσΣ  και οι εργαζόμενοι  που:

Παραμένουν  απλήρωτοι εδώ και 6,8,12 Μήνες
Είναι πρόγραμμα  με δέσμευση(συμφωνία της χώρας μας με Ευρωπαϊκή Ένωση) να γίνει υπηρεσία.  Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής(Για απασχόληση Κοινωνικές Υποθέσεις και ίσων Ευκαιριών) στις 12/11/2007 , 1647 στον κ. Δρόσο, Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων κ Ανάπτυξης Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών
που έχουν προσληφθεί από ΑΣΕΠ, με πλήρες ωράριο, δώρα, ένσημα, επιδόματα.
που καλύπτουν αυταπόδεικτα πάγιες και διαρκείς ανάγκες
Εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό που φροντίζουν τους ηλικιωμένους  και ΑΜΕΑ της χώρας μας που χωρίς την ΒσΣ θα μείνουν στο έλεος της τύχης
που εξοικονομεί χρήματα στο κράτος από τον περιορισμό της αλόγιστης συνταγογράφησης φαρμάκων,  από τον περιορισμό στις άσκοπες διακομιδές στο Νοσοκομείο μέσω της αγωγής και προαγωγής υγείας που εφαρμόζουμε,  την αποφυγή  εγκλεισμού των ηλικιωμένων σε Ιδρύματα και την παραμονή τους στο φυσικό περιβάλλον παρέχοντάς αξιοπρεπή διαβίωση.
τέσσερεις χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες πανελλαδικά (η συντριπτική πλειοψηφία) που παραμένουν στον τόπο τους στην περιφέρεια σε κάθε Νομό της χώρας δίνοντας ζωή και ελπίδα. Που περιορίζουν την αστυφιλία και μειώνουν την ανεργία δίνοντας Αναπτυξιακή πνοή στον τόπο τους.
Διαπίστωση-Έρευνα της ΚΕΔΚΕ  που πιστοποιεί ότι με την λειτουργία του ΒσΣ εξοικονομούνται πάρα πολλά χρήματα.
Έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που δείχνει το ΒσΣ ως την πιο αποδεκτή κ  δημοφιλή υπηρεσία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.
Έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Καθηγητή κ. Ξ. Κοντιάδη: Αξιολόγηση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση: δράσεις, ελλείμματα και επικαλύψεις), δείχνει την “Βοήθεια στο Σπίτι” ως την  υπηρεσία με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ως την πλέον καινοτόμα υπηρεσία σε επίπεδο Δημοτικής Αυτοδιοίκησης).
Ειδικά στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας λειτουργεί ως αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στη φτώχεια και στην ανέχεια

Για να μην γίνει  η 1 Οκτωβρίου Παγκόσμια  ημέρα των ηλικιωμένων, απλά  ένα  πανηγύρι για ευχολόγια.

Σας καλούμε  όλους να συμπαρασταθείτε στον δίκαιο αγώνα μας ώστε η μέριμνα για τον ανήμπορο ηλικιωμένο άνθρωπο να γίνει  πράξη, γιατί  τίποτα δεν πρέπει να μας αφήνει, να τους αφήνουμε…….

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.