Οι Προβομάστορες ανεβαίνουν στον Όλυμπο – Μύτικα

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 11:36


Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για τους φυσιολάτρες και όχι μόνο, το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται: Οι Προβομάστορες από τα Καμένα Βούρλα μας προσκαλούν σε μια ανάβαση στον όλυμπο – Μύτικα.

Το πρόγραμμα όπως μας το έστειλαν:

Παρασκευή: Συνάντηση στον Άγιο Κων/νο στις 15:00μ.μ. στο Μνημείο Λεωνίδα στις Θερμοπύλες στις 15:30.
Με αυτοκίνητα θα πάμε στο Λιτόχωρο – Θέση Διασταύρωση Γκορτσιάς (300χλμ. 3ώρες περίπου), όπου θα στηθεί η πρώτη κατασκήνωση. Για το δείπνο θα έχουμε φαγητό μαζί μας.

Σάββατο: Μετά το πρωινό, ανηφορίζουμε ακολουθώντας το μονοπάτι Γκορτσιά, Κόκα, Πετρόστρουγκα, Σκούρτα, Λαιμό, Πέρασμα του Γιόσου, Οροπέδιο Μουσών. Κλασσική ανάβαση του Ολύμπου με εντυπωσιακή διαδρομή που αρχικά κινείται στη σκιά αιωνόβιων δέντρων οξιάς που δημιουργούν ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο, στη συνέχεια σε δασωμένη πλαγιά με ρόμπολα (είδος πεύκης που απαντάται μόνο στα Βαλκάνια σε μεγάλο υψόμετρο), και τέλος σε αλπικό τοπίο με εκπληκτική θέα στο βόρειο Αιγαίο και την ανατολική Μακεδονία. Καταλήγουμε στο καταφύγιο Χρήστος Κάκαλος που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.650μ. όπου θα γίνει η δεύτερη διανυκτέρευση, σε σκηνές ή το καταφύγιο και θα δειπνήσουμε στο καταφύγιο.
Υ.Δ.1.650μ. – Ω.Π.7 – Β.Δ.3

Κυριακή : Μετά το πρωινό ακολουθούμε ανηφορικό μονοπάτι, τραβερσάροντας τα θεαματικά ζωνάρια του Στεφανιού. Στη διασταύρωση με το λούκι του Μύτικα αφήνουμε τα σακίδια και σκαρφαλώνουμε στη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου.
Κατεβαίνουμε από τα ίδια στο κεντρικό μονοπάτι των ζωναριών.
Μέτρια διαδρομή με τεχνικά περάσματα Υ.Δ.267μ.-Ω.Π.3 – Β.Δ.2+
Συνεχίζουμε στο μονοπάτι που τραβερσάρει τις ψηλές κορυφές και σε μιάμιση ώρα φτάνουμε στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός ή Ζολώτα 2.100μ. που βρίσκεται στη θέση Μπαλκόνι ή Εξώστης του Μαυρόλογγου. Μετά από σύντομή στάση, κατηφορίζουμε, ακολουθώντας το μονοπάτι της σιωπής και σε δυόμισι ώρες φτάνουμε στη θέση Πριόνια όπου βρίσκονται οι πηγές του Ενιπέα.
Εύκολη διαδρομή Υ.Δ.1.650μ.-Ω.Π.4-Β.Δ.1 Στάση στο Λιτόχωρο για καφέ ή φαγητό.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 25/9/2011.
Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Λένα Συκιώτη τηλ. 6974507311
2). Νίκος Αναστασίου τηλ. 6974964428

Για περισσότερες πληροφορίες :
Κωστής Πετρόπουλος τηλ. 6974507311 email kostaspetro2003@yahoo.gr

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.