Σαββατοκύριακο με διαγωνισμό ψαρέματος και οικολογικής παρέμβασης στις Ράχες

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 22:09

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΡΗΣ ΛΑΜΙΑΣ διοργανώνει την Ψαρευτική Οικολογική Συνάντηση Μαλλιακός 2011

Στο φάρο παραλία Ραχών για το Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Οκτωβρίου….

Στη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί:

  • Διαγωνισμός ψαρέματος με την τεχνική του casting

  • Καθαρισμός Παραλίας απ τους  συμμετέχοντες

  • Καθαρισμός βυθού από τον σύλλογο αυτοδυτών Φθιώτιδος  ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Πληροφορίες για τον αγώνα  και δηλώσεις συμμετοχής:

ΑΡΗΣ  ΛΑΜΙΑΣ    ΤΗΛ.6980049693   ΦΑΞ 2231302401   E-MAIL arislamias@yahoo.gr                                  

Β. Όροι συμμετοχής

1. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους διαγωνιζόμενους που έχουν αποδεχθεί τον κανονισμό στο σύνολο του.

2. Η συμμετοχή  του κάθε αθλητή θα καταγράφεται  μετά από σχετική του αίτηση με ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ταυτόχρονη καταβολή συμμετοχής 20 ευρώ.

3. Δηλώσεις  συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 ώρα 21,00.

Γ. Κανονισμοί

1, Ο διαγωνισμός θα γίνει σε ομάδες των 2 ατόμων.

2, Οι ομάδες θα αποτελούνται από δύο (2) διαγωνιζόμενους, οι οποίοι θα έχουν ατομικό εξοπλισμό ή θα χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό της ομάδας στην οποία ανήκουν (καλάμι, απόχη, ψυγείο κτλ). Επιτρέπεται συμμετοχή ενός μόνο διαγωνιζόμενου ως ομάδα.

3, Κατά την κλήρωση οι διαγωνιζόμενοι της ομάδας κληρώνονται στην ίδια θέση αγώνα.

4. Η κάθε ομάδα μπορεί να ψαρέψει με καλάμια με ελάχιστο action 50 γραμμάρια, με ελάχιστο μήκος 3,60 μέτρα και μέγιστο 5,00 μέτρα και με μηχανισμούς και λοιπά εξαρτήματα της αρεσκείας της. Εντός νερού θα υπάρχει μόνο ένα (1) καλάμι ανά διαγωνιζόμενο. Τα υπόλοιπα θα είναι εφεδρικά εκτός νερού.

Απαγορεύεται: Οποιαδήποτε άλλη τεχνική και οποιοδήποτε άλλου τύπου καλάμι ή καλάμι εκτός των προηγούμενων προδιαγραφών. Αδυναμία των διαγωνιζόμενων της ομάδας να συμμορφωθούν στις προδιαγραφές, αποκλείει τη συμμετοχή τους στον αγώνα.
5. Η αρματωσιά θα αποτελείται από ένα (1) ως τρία (3) αγκίστρια, και μολύβια κατά την προτίμηση του διαγωνιζόμενου. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το είδος των αγκιστριών, των μολυβιών και της πετονιάς που θα χρησιμοποιήσει ο κάθε διαγωνιζόμενος. Κατά την διάρκεια του αγώνα μπορεί ο διαγωνιζόμενος να αλλάζει την αρματωσιά του με άλλη της αρεσκείας του, πάντα όμως σύμφωνα με το κανονισμό.

Απαγορεύεται  η χρήση: Σαλαγγιάς, περισσοτέρων από τριών (3) αγκιστριών και καλαμιού εκτός των προαναφερόμενων προδιαγραφών.

Υποχρεωτικά κάθε διαγωνιζόμενος θα φέρει μαζί του, με δική του ευθύνη, έναν κουβά, έναν απαγγιστρωτή και βρεγμένη πετσέτα.

6. Το δόλωμα είναι ελεύθερο για τον κάθε διαγωνιζόμενο και μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε φυσικό δόλωμα θέλει.

Απαγορεύονται: Τεχνητά δολώματα όπως ψεύτικα ψαράκια, χελάκια, κουταλάκια κ.λ.π.  Επίσης απαγορεύεται η ψαροτροφή σε οποιαδήποτε μορφή της.

7. Η θέση ψαρέματος κάθε διαγωνιζόμενου της ομάδας θα καθοριστεί με κλήρωση από την επιτροπή αγώνα και θα έχει οριοθετηθεί χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα: Κατά την προσέλευση των διαγωνιζόμενων στο χώρο, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση της θέσης κάθε ομάδας. Όπως προαναφέρθηκε οι διαγωνιζόμενοι της ομάδας θα ψαρέψουν ομαδικά, σύμφωνα με τη κλήρωση. Ομάδα που δεν θα παρουσιασθεί στην κλήρωση, κληρώνεται κανονικά και δεν δικαιούνται τα μέλη της ομάδας να προβάλλουν οποιαδήποτε αντίρρηση για την θέση που θα διαγωνισθούν. Ομάδα που δεν θα παρουσιασθεί στην ώρα εκκίνησης του διαγωνισμού δεν δικαιούται παράτασης της διάρκειας του αγώνα, ενώ μη εμφάνιση της ομάδας την μηδενίζει στην βαθμολογία, χωρίς δικαίωμα επιστροφής του ποσού που κατέβαλε για την συμμετοχή του.

8. Οι διαγωνιζόμενοι κάθε ομάδας πρέπει να ρίχνουν τις αρματωσιές τους μπροστά τους και στον χώρο που τους αναλογεί

Δ. Κριτές αγώνα

1. Ο κριτής  είναι αυτός που παρατηρεί,  ελέγχει, και καταγράφει τα  αλιεύματα της κάθε ομάδας.

2. Τα μέλη της κάθε ομάδας πρέπει να υπακούν στις οδηγίες του αρμόδιου κριτή. Αν σε κάτι δεν συμφωνούν τότε ενημερώνουν τον κριτή όπου αυτός με τη σειρά του ενημερώνει την οργανωτική επιτροπή για την διευθέτηση του θέματος.

3. Σε περίπτωση  που ο κριτής δει κάτι το  οποίο δεν συμφωνεί με τους  κανονισμούς το αναφέρει στην  επιτροπή για την διευθέτηση του θέματος

4. Αν για  οποιοδήποτε λόγο ανάγκης χρειαστεί διαγωνιζόμενος να αφήσει το χώρο του θα πρέπει να ενημερώσει τον αρμόδιο κριτή. Επίσης για να ξαναμπεί στον χώρο του θα πρέπει πάλι να ενημερώσει τον αρμόδιο κριτή.

5. Με το  που πιάνει ο διαγωνιζόμενος ψάρι και πριν το ξαγκιστρώσει, το τοποθετεί στον κουβά, όπου και το ξαγκιστρώνει. Σε τακτά διαστήματα ο κριτής θα καταμετράει παρουσία του αθλητή, τα αλιεύματα και θα καταγράφει το είδος και το μέγεθος. Η καταγραφή είναι έγκυρη εφόσον στο σχετικό δελτίο αλιευμάτων του διαγωνιζόμενου υπάρχουν οι υπογραφές του διαγωνιζόμενου και του κριτή. Αλιεύματα που δεν πληρούν τα επιτρεπόμενα μεγέθη, επιστρέφουν και αυτά στη θάλασσα άμεσα με ευθύνη του διαγωνιζόμενου.

6. Μετά το  πέρας του αγώνα, ο κριτής υπογράφει μαζί με το κάθε μέλος της ομάδας, το δελτίο αλιευμάτων του κάθε διαγωνιζόμενου και παραδίδει ένα αντίγραφο στον διαγωνιζόμενο και ένα στην επιτροπή.

Ε. Διάρκεια διαγωνισμού

1 Η διάρκεια  του διαγωνισμού ορίζεται στις δέκα (10) ώρες και θεωρείται έγκυρος εφόσον έχουν περάσει τουλάχιστο οι πέντε (5) ώρες από τη έναρξη του. Εννοείται ότι η αδυναμία τήρησης της διάρκειας του, θα οφείλεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που είτε δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή του, είτε θέτουν σε κίνδυνο τους διαγωνιζόμενους.

2. Παράταση  δεν δίνεται, παρά μόνο σε  περίπτωση που υπάρχει  γενική καθυστέρηση στην εκκίνηση.

3. Σε περίπτωση  που κάποιος διαγωνιζόμενος με τη λήξη του αγώνα έχει πιασμένο ψάρι, του δίνεται δεκάλεπτη παράταση έως να βγάλει το ψάρι αυτό και μόνο. Εάν με τη παρέλευση των 10 λεπτών δεν καταφέρει να βγάλει το ψάρι, τότε το ψάρι δεν μετράει στην βαθμολογία του.

4. Κατά τη  διάρκεια της τοποθέτησης των  διαγωνιζόμενων στις θέσεις που κληρώθηκαν, ο κριτής που αντιστοιχεί στις θέσεις αυτές, είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο του εξοπλισμού, των ψυγείων, και των δολωμάτων που πιθανόν να έχουν μαζί τους οι διαγωνιζόμενοι.

ΣΤ. Κανόνες ασφαλείας και Προστασία Περιβάλλοντος
1. Όλα τα μη μετρήσιμα αλιεύματα επιστρέφονται άμεσα στο νερό.

2. Στον οριοθετημένο χώρο κάθε ομάδας απαγορεύεται να υπάρχει άλλος εκτός από τα μέλη της ομάδας. Φωτογράφοι, δημοσιογράφοι εισέρχονται στον χώρο εφόσον έχουν πάρει άδεια κι ελέγχτηκαν από τον αρμόδιο κριτή ασφαλείας.

3. Μετά το πέρας του αγώνα παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να αφήσουν το χώρο καθαρό.

Ζ. Βαθμολογία-Νικητές

1. Τα ψάρια  για να είναι μετρήσιμα θα  πρέπει το μήκος τους να  είναι σύμφωνα με το παράρτημα.

Εξαιρούνται της βαθμολογίας όλα τα μαλάκια (χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, οστρακόδερμα κ.λ.π.), ο ξιφίας, οι τόνοι και τα καρχαριοειδή.

2. Μέγιστο βάρος ψαριού τα πέντε (5) κιλά. Βάρος πέραν των πέντε κιλών δεν λαμβάνεται υπόψη και βαθμολογείται σαν ψάρι 5 κιλών.

3, Η τράπεζα  χωρίζεται σε 4 τομείς. Στον κάθε τομέα κληρώνονται να διαγωνισθούν 10  ομάδες. Ο κάθε τομέας έχει δική του βαθμολόγηση σύμφωνα με το βάρος των αλιευμάτων των ομάδων του τομέα. Έτσι κάθε ομάδα κατατάσσεται σε μια από τις θέσεις 1-10 του τομέα.

4, Οι ομάδες  που κατέλαβαν την 1η θέση κάθε τομέα διεκδικούν μια εκ των θέσεων 1-4 της τελικής κατάταξης. Οι ομάδες που κατέλαβαν την 2η θέση κάθε τομέα διεκδικούν μια εκ των θέσεων 5-8 της τελικής κατάταξης. Οι ομάδες που κατέλαβαν την 3η θέση κάθε τομέα διεκδικούν μια εκ των θέσεων 9-12 της τελικής κατάταξης κοκ

5. Νικήτρια είναι η ομάδα που τα μέλη της θα συγκεντρώσουν αθροιστικά τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ των 1ων ομάδων των τομέων, όπως θα προκύψει από το ζύγισμα των αλιευμάτων.

6. Θα δοθούν τα εξής βραβεία

Κύπελλα στις τρεις (3) πρώτες νικήτριες ομάδες

Κύπελλο στην ομάδα με το μεγαλύτερο ψάρι,

Κύπελλο στην ομάδα με τα περισσότερα ψάρια (αριθμός),

Διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους διαγωνιζόμενο.

Έπαθλα θα δοθούν στους διαγωνιζόμενους σύμφωνα με την προσφορά από τους δωροθέτες του αγώνα, με διαδικασία που θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες πριν την απονομή. 

Η. Επιτροπή Ελέγχου-Διεξαγωγής Αγώνα.
1. Η επιτροπή αγώνα είναι αυτή που εποπτεύει την τράπεζα κατά τη διάρκεια του αγώνα, συντάσσει την  βαθμολογία και γενικά φροντίζει για την καλή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

2. Επικεφαλής  του αγώνα είναι ο αλυτάρχης. Αυτός μπορεί να διακόψει τον αγώνα σε περίπτωση κινδύνου, καιρού ή άλλου σοβαρού συμβάντος.

3. Όλοι οι διαγωνιζόμενο υποχρεούνται να ακολουθήσουν επακριβώς τις οδηγίες του αλυτάρχη και της επιτροπής. Σε περίπτωση ανυπακοής κάποιου διαγωνιζόμενου, ο αλυτάρχης μπορεί να τον ακυρώσει.
4. Στη συγκέντρωση των συμμετεχόντων πριν τον αγώνα μπορεί να προστεθεί ή να αφαιρεθεί κάτι από τους κανονισμούς που έχει σχέση με την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα εφόσον αυτό ειπωθεί εκεί ή δοθεί γραπτώς σε όλους. Διαγωνιζόμενος που δεν παρουσιάζεται στην απονομή διαγράφεται από τα αποτελέσματα του αγώνα.
5. Απαγορεύεται η κατά δόλιο τρόπο αλίευση ή παρουσίαση αλιευμάτων.

6. Οτιδήποτε δεν είναι απολύτως σαφές στον παρόντα κανονισμό, αρμόδιος για να το διασαφηνίσει είναι ο αλυτάρχης και η επιτροπή του αγώνα. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες που έχουν την οποιαδήποτε απορία να φροντίσουν να την λύσουν εγκαίρως.
7. Ο ΑΡΗΣ ΛΑΜΙΑΣ και οι διοργανωτές του αγώνα δεν ευθύνονται για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Σαββάτο 8 Οκτωβρίου 2011
20:00 Συγκέντρωση διαγωνιζόμενων, κριτών, συνοδών και γενικώς συμμετεχόντων στην Τράπεζα του Διαγωνισμού

20:00 – 20:30 Προετοιμασία για τιν διαγωνισμό – Έλεγχος συμμετοχών

20:30 – 21:00 Κλήρωση Θέσεων

22:00 Έναρξη διαγωνισμού

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011
08.00: Λήξη του διαγωνισμού

09:00 – 11:00 Καθαρισμός  Παραλίας και βυθού
12.00: Ανακοίνωση τελικής ατομικής και ομαδικής βαθμολογίας. Απονομή επάθλων. Δεξίωση.

Σας ενημερώνουμε για την διοργάνωση παρακαλούμε για την συμμετοχή σας

  και την ευγενική  χορηγία σας.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του ΑΡΗ ΛΑΜΙΑΣ

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.